arkadaşlar motorıne bu aksamdan ıtıbaren 12 kuruş zam gelecek bilginize. Kaynak:http://www.dunya.com/ekonomi/motorine-12-kurus-zam-haberi-343775
Yakında mazot benzinden pahalı olacak herhalde akaryakıttan vergi, araba alırken vergi, ayrıca motorlu taşıt vergisi, yedek parçada vergi vs. vs. herşeyden vergi alınıyor. Bu vergiler karşılığında yol mu yapıyorlar, eğer öyle yapılan yolu lütuf olarak göstermeleri de saçma oluyor sanki...
Yazıklar olsun... Dünyada petrol varil fiyatları bu kadar düşmüşken, ülkemizde yakıta sürekli zam yapılması terbiyesizliktir... Ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyor, bu kararı imzalayan hangi kurum veya kurumlar varsa misliyle kendilerinden çıksın diliyorum...
Herhangi bir görüşü savunmak adına demiyorum, ama buna rağmen tarafıma yazılabilecekleri göz önüne alarak yazıyorum. Dünya çapında çok sıcak gelişmeler oluyor, gönül ister ki söylendiği veya sandığımız kadar dirayetli bir ülke olalım, ama değiliz. Daha farklı çözümler bulunabilir, akaryakıta zam yapmak işin kolayına kaçmak gibi geliyor, ama kimsenin de "Şuna zam yapalım da sürünsünler ne de olsa mecburlar." dediğini de sanmıyorum. Hakkını helal etmemek falan.. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz, yönetim iyiyse bizim iyiliğimiz, kötüyse bizim kötülüğümüz..
Ülkede bir gerçek var oda araç sahiplerinin sadece bir gelir kapısı görülmesi çünkü en sağlam vergi benzin istasyonlarından toplanıyor neticede kaçak olma durumu en düşük mekan istasyonlar. Ocak ayının ilk bir haftası içinde yeni zamlar kesin kez gelecek. Bir gerçek de bu kadar vergi odaklı bir sistem içinde insanlar hala deli gibi araç alıyor buda başka bir gerçek devlette hımmmm demek ki millette para var sorun yok ver zammı diyor ve öylede olmaya devam ediyor edecek. Çözüm var mı bana göre yok yaz aylarına çıkınca şu elektrikli üç tekeli olan skoder alacağım araca şahsen sadece şehirler arası yollarda binmeyi düşünüyorum. Eğer engelli değil sağlam bir insan olsam alacağım güzel bir bisiklet şehir içinde kısa mesafede rahat rahat kullanır idim. Bizim apartman da bir tofaş olan arkadaş var yav dedim araç sürekli burada park da kullanmıyorsun da dedim sigorta yaptırmadı dedi o yüzden bilmiyorum kısa zaman içinde satacağım araç lazım olursa kiralayacağım dedi. Bence güzel bir fikir. Yıllık sadece sigorta parasına bu işi yapar.