Herkese merhabalar. Bundan 1.5 ay kadar önce aracın ön kısmından şık şık şık ses gelmeye başladı. Ustaya göturdum. Aracin yağsiz kaldigini soyledi yağ değişimi yapıldı. Bi süre ses kesildi ama şimdilerde tekrar şık şık ses geliyor. Ve bu ses gelirken aracın çekişi düşüyor gibi hissediyorum. Ustaya tekrar goturdum. Subap vurmasina benziyor dedim. Subap ayari yapabilir misiniz dedim. Bu modellerde subap ayari yapilmaz, kendiliginden yapiliyor dedi. Bu sesi kafaniza takmaya gerek yok. Arada bir yapar gecer dedi. Sizce sorun nedir? Ve ne yapmam gerekir? Aracim 2005 model Getz 1.3 GLS Otomatik LPG'li KM:78000
Kardeşim moturun farklı yerlerinden mevsimsel yada teknik olarak değişimler sebebi sesler gelebilir mevsimsel sebeplere ötürü zincir yada kayış gerilmesi gergi bilyaları gibi motorla beraber harekt halindeki parçaların bağlı bulunduğu birimlerden rulmanlardan ses gelebilir. Teknik olarak sesler ise aracın yağsız kalmşı sa eğer ilk baslarda sibop itici horoz gibi üst kapakda bulunan ve birbirne baskı uygulayan parçalardan ses gelebilir tamiri kolaydır maliyeti cok abartılmayacakdır ancak aracın yağsız kalmasına bağlı olarak yataklarda cizilme olduysa ve vuruyorsa buna işi bilen iyi bir motorcunub bakması ve sesi dinlemesi gerekir. İyi bir usta o sesi kafana takma deyip göndermez arac dediğin fısır fısır çalışır şakır şakır vurmaz vuruyorsa anormellik vardır bakılması gerekir. Tavsiyem şu ki Eğer motora bağlı problemlerden kaynaklı ise üst kapakdan bişeyler yapılcaksa mutlaka blok dada bi sekman değiştir ki üst güçlü alt güçsüz olup yağ yakma olmasın yeniden eğer ankaradaysan seni iyibir motor tamircisi var gönderyim bi dinlesin sesi çok iyi anlar temizde işciliği vardır
Lifterlerden geliyor olabilir. Yan sanayi yağ filtresi buna sebep olur genelde. Ilk buradan başlayın derim ben. Servisten orjinal yağ filtresini alın yağ filtresi ile beraber 5w30 tam sentetik yağ ile değişim yapıp bir süre gözlemleyin. Umarım size fazla açmadan çözülür. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Forumu bayagi kurcaladim. Lifter sorunu olmayan kimse yok sanirim. Benim arac icin gec kaldim sanirim. Isininca gecmiyor/yaz kis devam ediyor bu ses. Satarken başimi agritacak sanirim.