Merhabalar Yeni aldığım Era 1,5 Dizel 2011 model aracımdan motorun sol tarafından bir ses gelmektedir.Aracım 177 binde. Kayış tarafından geliyor.Zincir sesi gibi değil yani şakırtı gibi değil pıst pıst diye ses geliyor.Kimisi gergi bilyasi diyor kimisi zincir diyor Alternatör kayışını söktük motoru çalıştırdık ses devam etti.Ama farklı birşey sönmedi usta.Sonrasinda zincir dedi. 177 bindede zincirin değiştirilmesi bana garip geliyor. Sesin videosunu şöyle bırakayım yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle geçmiş olsun. Sesin nereden geldiğiyle ilgili bir fikrim olmamakla birlikte şunu belirtmemde fayda var. 150.000 den sonra triger zinciri her 10.000 bakiminda dikkatlice dinlenerek değişip değişmeyeceği değerlendirilir. Yani sizin kmlerde de triger zinciri değişebilir.
Eski aracımda kayış vardi onu bile 168 binde değiştirdim ki zincirin de 300-400 km gitmesi lazım.Zincirse şayet değiştirilecek yapacak bişey yok ama yanlış teşhis ile boşuna 2 bin 3 bin zarar girmek istemiyorum ses bana bilye gibi geliyor belki sizlerinde başına gelmiştir diyerekten paylaşmak istedim. Hatta araştırdım bi arkadaşımız bu başlık gibi konu açmış videosunu da yüklemiş ondan gelen ses şıkırtı sesi benimkiyle karşılaştırdım ama farklı sesler.İnsallah zincir değildir
Bi de ilk mesajlarinizmış herhalde. Tanışma bölümünden bir konu açıp merhaba deyin. Arkadaşlar daha çok ilgileneceklerdir o zaman.
Bu konuda ütopik bir uygulama olarak bazı sesten anlayan ustalar steteskop ile dinleyip sesin kaynağını bulabiliyor . https://www.genisreyon.com/urun/nt-profesyonel-motorcu-stetoskop