1.4 eram lpgsiz araç çalışşıyor rolantide iken gaz verince böyle gıcır gıcır bir ses geliyor sanki dizel sesine benzer ama sadece rolantide gaz verilince. 1e takıp giderken fln bişey yok ilk önce ilk çalıştırmada başladı şimdi hep var sizce ne olabilir?Araç daha 6600 kmde. Düzenleyen : Mustafa ÖZKAN
Valla abi , ilk önce Serdar hocanın taktkiğini dene. V kayışlı volan ve kayılara su püskürt! ses kesilirse değişim zamanı yada gerdirme zamanı Düzenleyen : Ogun
iyi günler.sıfır bir 1.4 lpg li i30um var motor sıcakken stop edip çalıştırdığınızda araç çalışıyor ve stop ediyor.ama çalıştıktan sonra ara gaz verilirse problem olmuyor. servise gittik rolanti tutucu arızalı dediler değiştirdiler olmadı.benzin deposu ve filtreler kontrol edildi olmadı... başka bi ildeki servise gittik hava filtresini temizlediler gene olmadı... neden nedir ne yapmalıyım.tşkler
Hep aynı sorunlarla karşılaşılıyor; forumda bu konu ile ilgili Serdar Hocanın ve benim yazılarımızda bu sorunun ne ile ilgili olduğunu anlatmaya çalışmışızdır.
Arkadaşlar yarın Hyundai servisine gideceğim buradan da ne kadar da olsa sesi duymadan o gazı vermeden yorum yapmanız zor tabiki servis ne diyecek bakalım burada paylaşacağım arkadaşlara da bilgi olsun.6600 km arabadada kayış değişmemsi lazım artık Ogün Bey eski maream 10 yılda 50.000 de sattım kayışlar cillop gibiydi arabayı devirli kullanmam hız yapmam ve genelde kapıda yatar.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifYarın gideceğim Servise.
Şunu belirtmeden geçemiyeceğim. Benim aracımda ilk çalışamda sürtme hışırtı sesi yapıyor ve bir süre sonra ses kesliliyor. Konuyu motor ustası ile görüştüm. Eğer önemli bir durum olsaydı şimdiye kadar kendini gösterir. Araç genelde yattığı için kayışlar durduğu şekli alıyor. ilk çalışmada sertlik giderek alışmaya başlayabilir. bunda böyle bir ses getirebilir diye yoru yaptı. Onun bilgisini aktardım.