selamın aleyküm abiler benim aracımda bunu yeni fark ettim motor bölümünün ordan uğultu geliyor araçta devir saati yok standart devirde çalışıp çalışmadığınıda bilmiyorum ondan olabilirmi onuda bilmiyorum 98 model yumurta kasa yağı yeni değişti castrol konuldu ses kaydı var ama yükleyemiyorum
YouTube a yükleyip link paylaşırsanız daha net olur. Uğultuyu genelde bi yerden hava aldığımda yapar.
biraz önce çalıştırdım yalandan ekmek almaya gittim geldim uğultu kesilmiş bu neden olmuş olabilir dün ben aracı temizlerken ( aldığımdan beri ilk temizliği ) biraz ayrıntılı radyatör suyunu kontrol etmiştim yarımdı bagajdan şişeyi almak için gittim tam şişeyi aldım önemli bi telefon geldi bende acele ile kapattım kaputu kısa mesafe gittim geldim radyatör suyunu unutmadım ama kapağını unutmuşum kaputu açıp baktığımda suyun kapağı açıktı uğultu sesi bu sebepten gelmiş olabilirmi
''kaputu açıp baktığımda suyun kapağı açıktı uğultu sesi bu sebepten gelmiş olabilirmi'' demişsiniz. Sanırım % 90 ihtimalle sorun bu. Ve tespit etmişsiniz. Ancak yinede % 100 doğruluk için uğultu sesinin kaydınız varsa dinlemek gerek.
ses kaydı var onu yükleyemiyorum video kaydı alamadım ses kesilmişti olmadı bugünde çalıştırır bakarım her ihtimale karşı
Radyatör kapağı açık gidersen az da olsa su atar , bu da ıslanan yerlerden ses yaptırır , ısınıp yola koyuldukça her şey normale biner , kayıştan da gelebilir ,detaylı temizlik sırasında ıslandıysa döndükçe kuruyup kesmiştir.
kaput altına hiç temizlik yapamadım abi sadece suyunu kontrol ediyordum radyatör su deposunun kapağını kapattım 5 dk kadar bi süre çalıştırdım ses gelmedi söylediğim gibi akşam tekrar çalıştırırım bi sorun olursa video çeker atarım