arkadaşlar, ses 700 km öncesi ortaya çıktı tamirciye götürdüm yağ kalmamış dedi ve 2 litre yağ ekledi ses kesildi, şimdi tekrar ortaya çıktı yağına baktım yağı tam eksiklik yok videoyu izleyip arızanın ne olduğu ve kaç lira sıkıştığını tahmini söylerseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler
Aracın milenyum. yağın 10w40 tavsiye castrol mobil shell senin motor ustan eksilen yağdan dolayı subapların basıncı bulamadığından ses yapmaya başlamış. Ustana HELAL OLSUN demek lağzım. Bunu nasıl becerdiyse. Bu zatı muhteremde 10w40 yerine ya 20w50 veya açık, yada daha ince yağ ilave etti. dolaysı ile subap iticiileri yağı tutamıyor ve ses yapıyor. 2 seçenek var. 1 . hemen yağını ORİJİNAL FİLTRE ile 10w40 yağ değişim yapmak. test etmek. kurtardı kurtardı. KURTARMADI 2. Üst kapak açılıp subap iticileri lastikleri değişip yine YAĞ VE ORİJİNAL FİLTRE değişimi. MAVİ duman atmıyıorsa, Sorunun motordan olduğunu düşünmüyorum.
ogün bey ilginizden ötürü teşekkürler, hemen dediklerinizi uyguluycam inş yag ve filtre değişimiz çözüm olur
bu motorlarda subap ayarı gerekiyor mu bilmiyorum ama subablar vuruyor benzinli araçalarda ufak bir ayarla geçiyor o ses. ogün abinin dediği gibi iticilerde bu sesi yapar arkadaşımın aracında başımıza gelmişti
ogün bey, dediğiniz gibi servisten 10 liraya yağ filtresi alldım asaş marka ve castrol 10w40 maotor yağıyla beraber değiştirdim şuan için ses yok inşallah ilerde de olmaz verdiğiniz bilgiler beni büyük bir masraftan kurtardı teşekkürler
Geçmiş olsun. yağ değişiminde 10 fazla verin orijinal filtre kullanın. Birde yağ markası önemli. Hyundai fabrika çıkışı shell kullnıyor .Ancak CASTROL u da milenyum seviyor. Belli km gecince MOBIL i şiddetle tavsiye ederim.