Herkese merhaba arkadaşlar iyi günler bundan yaklaşık 3 ay önce 2004-2007 elantra alacaktım ancak piyasa çok yüksek olduğu için alamadım araştırmalarım sonucu 1993 model temiz ilk sahibinden 185000 km benzinli kia sephia buldum ve çok şükür aldım aldım. Ancak hem sıcakken hem soğukken motora gaz verince aşağıdaki videolardaki gibi bir hırıltı sesi var.İnternetten araştırdığım kadarıyla hidrolik itici(lifter) sesi olabileceği konusunda bilgiler mevcut.Eğer ses iticilerden kaynaklanıyorsa böyle gezmenin bir sakıncası var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler Ford Zetec 1.8 16V - Diferencia tapa de cilindros - YouTube GOLF 4 1998 AKL 1.6 SR 8v Motordan gelen şıkırtı sesi 2 - YouTube
videolardan ses net anlaşılmıyor ama sanırım 2006 modeldi arkadaşımda dizel ford fiesta vardı aynı ses ondada geliyordu. hırıltı şakırtı arası garip bir ses sanki sübaplar bir yere vuruyormuş gibi ısınınca veya bir süre sonra kesiyordu sonra tekrar başlıyordu. Tamircim motorun içinde sübap basınçlarını ayarlayan iticilerin(muhtemelen hidrolik itici dediğin lifterden bahsediyordu) değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdik ve sorun geçti bir süre sonra tekrar yaptı lifterlerin gevşemiş olduğunu söyledi sıkıp ayar yaptı düzeldi şimdi sorun yok diye biliyorum...bunun yanında triger gergi bilyasını de kontrol ettirmekte fayda var uğultu ondanda geliyor olabilir