Selam arkadaşlar. 1994 model 1,5 motor excell hb aracım var. Su birikintilerine girince araç ateşleme yapmıyor. Malum yağmurlar başladı ve bu sorunum tekrar gündeme geldi. Bayramda 2 defa yolda kaldım. 15-20 dakika bekledikden sora tekrar çalışıyor. Daha doğrusu çalışan aracım hareket ediyor. Su dispiratöre ya da ateşleme bobinine gidiyor diye tahmin ediyorum. Kurudukdan sonra ateşleme olayı tekrar gerçekleşiyor. Aracı aldığımda motorun altında muhafaza kapağı yoktu. Acaba bu araçlarda fiber ya da saç alt muhafaza kapakları oluyor mu? Yağmurlu havalarda su birikintisine girince sizlerinde başlarına bu olay geliyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ogün abimin dediği doğru bujilere ve kablolarına bir baktırın abi... Birde saçdan (daha hafif olsun diye ) fiberden bile alt muhafaza yapıyorlar. İsterseniz sanayiye bi baktırın.
Buji kablolarıyla alakası yok alt muhafaza olmadığı için distribütör ıslanıyor onu halletmezseniz bu kış size çok sıkıntı çıkarır
Excelin altında tam bir muhafaza yok. sadece önde 2 parçalı bir koruma var. Fakat distirbitörün üzerine takılan bir koruma kapağı var. fakat bu kapağı buji kablolarını değiştiren ustalarak kapak çok cins olduğundan çok zor kapandığından onu takmayıp yoke diyorlar. Bu yüzden de suya girince distibitör ıslanıp, verimli ateşleme yapamıyor. bunun çözümü çıkmacılardan o koruma kapağını bulup taktırmanız.
Buji ve kabloları yeni değişti. Alt muhafaza kapakalrı yok. Muhtemelen bu kapaklardan kaynaklanan ve dispiratör ya da ateşleme bobininden kaynaklanan bir sorun. Son su gitmesinde her ikisinide açıp baktım. Dispiratör kuru idi. Ben yinede içini silip iç kısmını tornavida ile kazıdım. Elimde zımpara olsaydı daha iyi olurdu. Zaten 15-20 dakika sonra çalışması normale dönüyor. Yaptığım işlem mi işe yarada onu kesin bir şey diyemiyorum. Alt muhafaza kapakları sadece çıkmacılarda mı var acaba. Parçacılar excel diyince bulamazsın deyip geçiyor. Bilen gören varsa linkini ya da adresini verirse sevinirim. tşk.
bence sıcağı sıcağına suya girdikten sonra açıp motoru kontrol edin tam olarak yeri tespit edelim sonra da olayı çözelim.
o parça ucuzdur zaten madem parçacılarda bulamıyorsunuz neden yetkili servisten sipariş vermiyorsunuz