Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motora Kedi Girdi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda MEGAİ10 tarafından 12 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. MEGAİ10

MEGAİ10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Murat murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Selamlar herkese, buralarda çok fazla kedi var ve besleyen kişiler arabalara çok alıştırdılar.Bahçemiz müsait ama nedense otoparkta besleyip araçların altına yemek koyuyorlar.Herneyse bu sorun değil de bugün aracın şöyle bir yağını suyuna bakayım dedim kaputu açtım. Kedi motor kapağında oturuyormuş açar açmaz kaput ile ön cam arasında oluşan boşluktan tavana kaçtı. Yavru bir kedi de değil baya yetişkin ve kilolu, bir de kaputu açınca saniyesinde patinaj çeke çeke kaçınca iyice aklımı aldı . Allahtan araca marş basmamışım. Benim sormak istediğim araca herhangibir şey olmuş mudur ? Motora bir zarar verir mi ? Kablolara fşn baktım normal gibi, motorda sadece tek bir yerde boşluk var alternatör kayışının orası, büyük ihtimalle oraya basıp çıkmış ama kedi cidden büyük bir kedi nasıl sığmış bilemiyorum. Araç Hyundai i10 1.0, karter koruma taktırsam sizce faydası olur mu ?
    Çok şükür kedide bir şey yok da ben beklemiyordum böyle bir şey kısa süreli bir boş boş bakınma yaşadım :(

Asel Kaan Efe ve bekobey bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yok kedi sağlam olarak çıktıysa hiçbir yere zarar vermemiştir. zaten kediler her zaman motora girerler, ama siz kedi ordayken marşa bassaydınız belki o zaman zarar verebilirdi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. MEGAİ10

MEGAİ10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Murat murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Eski aracımda kayışların hepsi bir kutu içindeydi, bir gün aracı çalıştırdım ve motor sarsıntılı çalışıyordu hemen anladım kontağı kapattım. Kaputu açtığımda kedi oturuyodu ve çok garip kaçmıyodu da elimle alıp indirmiştim zar zor :) şuanki aracımda kayış açık çok şükür bir kaza yaşamadık ama insan bir anda kaputu açıp kocaman bir şeyin hızlı hızlı hareket ettiğini görünce korkuyor , umarım çıkarken kablolara zarar vermemiştir çünkü baya yetişkin bir kedi:mad:

Asel Kaan Efe ve bekobey bunu beğendi.
  4. pentikost

pentikost Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ozgun totos
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yaz kış farketmez, çalıştırmadan evvel kendi tarafınızda ki tekere 2 tekme atın kaçıyorlar :)

Asel Kaan Efe ve koreci bunu beğendi.
  5. EnginV55

EnginV55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Engin
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Özellikle soğuklarda araca binerken kaputa iki kez tiklamayi alışkanlık haline getirin. Ben öyle yapıyorum bi andan sonra refleks oluyor.
    Kaputta telef olup binlerce lira hasar veren kediler biliyorum.
    Ancak, kablo hasarı hususunda kedi masumdur. Burada kemirgenler devreye giriyor. Bu hususta yapılacak tek şey kasko alırken kemirgen hasarını da eklemek. Arkadaşım; VW Caddy kasko poliçesinde ne alaka deyip kemirgen hasarını kaldırıp 50₺ kâra geçip, kablo masrafina üç bin lira ödeyeli henüz 3 yıl oldu. ;)

Asel Kaan Efe ve Roadrunners bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kedi sorunu bende de var her sabah kaput açarım ben sizde öyle yapın, marş bastığımda bir keresinde hidrolik direksiyon kayışını attırdı bana, bir keresinde de motorun emme vakumu ile hava filtresi girişine kaçtı kedi ve orada boğularak ölmüştü,

7. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    mümkün olduğunca çalıştırmadan kaputa vurun hatta kedi riskiniz çok yüksekse açın bakın , kediler kafasının geçtiği heryerden geçebilirler haliyle girmesini engellemek oldukça zor kışında sıcak olduğundan çok fazlaca motora giriyorlar

8. MEGAİ10

MEGAİ10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Murat murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Onur bey , kedi riskimiz çok çok fazla, aracı devamlı kontrol ediyorum çok şükür daha bir kaza yaşamadık. Ancak dünkü korku bana yetti artık kaputu bir anda açabilirmiyim bilmiyorum içeriden bir anda çıkıveriyorlar:) Ben karter koruma almayı düşündüm pazartesi servise sormayı düşünüyorum siz bu konu da ne dersiniz engeller öi kedi girmesini ?

9. MEGAİ10

MEGAİ10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Murat murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    aslında kedi olmasının bir iyi tarafı ne fare oluyor ne de başka bir zararlı hayvan tek korkumuz bir hayvanın canını acıtmak, ama besleyenler çok hata yapıyor motorun alt tarafına yemek koyuyorlar. Benim aracımın altına da kap su koymuşlar, düşünce çok güzel ama yer olarak çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

EnginV55 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam kedilerden ben de çok çekiyorum , sürekli mücadele halindeyim ve çözüm olarak ,bir bez torbanın içine bir miktar naftalin , bir az karabiber ve yarım limon koyup torbayı tam motor üstüne koyuyorum , tabi torba boğaz kısımından bir iple bağlı ve ipin halkası da yağ çubuğunun halkasına geçiriyorum. Kemirgene ,kedi ,kediye de köpek çözüm dedim ,etrefı açık üstü kapalı garajımın içine köpeklerin yatmasına müsade ettim ama gündüz bile bakıyorum kediler o kadar kalabalık ve arsızlar ki , köpeği taciz ediyorlar. Yaptığım karışıma karşı kediler itici buldukları için pek girmiyorlar .

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    karter koruma 50x70cm lik bir sac parça kedi her türlü girer karter koruma olsa da girer. Janta basar oradan salıncağa basar oradan amortisörün yanından şanzımanın üzerine çıkar yada direksiyon kutusu arkasından eksozun geçtiği yerin yanından girer emme manifoltunun arkasından oradan külbütör kapağı üzerine çıkar uyur genelde böyledir. Kaputun altına külbütör kapağı üzerine viks sürebilirsiniz naftalin koyabilirsiniz kedileri uzak tuttuğu söyleniyor.

12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    kedi kafasının geçtiği heryere girebilir yani engellemez :)

13. Ucanayhan

Ucanayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ucan ayhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bir iki sene evvvel 200 metre gıtığim halde camdan mıyav sesı duyunca hemen durdum kaputu actım. gayet ıslak ve korkmus kediyi kenara aldık . turp gıbıydi ama cok korkmus . hemen kacıp kayıplara karıstı. ozellikle kısın mahalle arası parklarda dıkkat etmek lazım.

Bu Sayfayı Paylaş