arkadaşlar aracımı oto kuaförüne sokmayı planlıyorum ancak kafama takılan soru şu: motor kısmını su ile mi yıkatmalıyım yoksa kuru olarak mı temizletmeliyim. su ile yıkamada aracın beyni zarar görür mü acaba?
Su ile yıkamayı hç kimse tavsiye etmez.. Kesinlikle sensörlere zarar verme olasılğı çok yüksek ve motordaki pisliğin çok önemi yok motor için üstten temizlik en iyisidir.. Yada Motor temizleme köpükleri var sıkıp silmek en idealidir.. Su ile tavsiye etmiyorum hele hele tazikli suyu asla..
ben mayıs ayında o işi yetkili servise yaptırmıştım...aslında motor yıkama olayını pek desteklemem ancak kampanya vardı motorda epey bir kirlenmişti denemek istedim...hassas parçaları yıkamadan önce kapatıyorlar sonra kaba kirini atmak için su tutuyorlar...daha sonra kimyasallarla temizleniyor..son olarak tozlanmasını geciktirmek için silikonlu bir maddeyle üstünden geçiyorlar...illaki yaptıracaksanız yetkili servis tavsiye ederim...en azından faturalı garantili...
carfur (nasıl yazılıyosa ıste) pratıker gıbı magazlardan yada hepsiburada com dan (tabı 2 haftaya gelırse) fıyatı 13 lıra yanında bu basınclı spreyıde almalısın bunun ıcıne su koyup temızlıgını yapıcan sonrasındada bos bı sekılde basınc yaptınmı hava uflucek onlada motor da kalan ufak su bırıkıntılerı attırırsın Düzenleyen : onur-d
sonaxın bu ürününü ben de kullanıyorum, oldukça memnunum. sadece xenonların balanslarını poşetliyorum, başka da biryeri kapatmıyorum. sıkıyorum fıs fıs üzerine 10 dk sonra bahçe hortumuyla su tutuyorum fazla tanzikli değil. çok güzel oluyor valla. parlıyor motor kapağı. tavsiye ederim. ben praktikerden 18 tl ye almıştım.
pahalı almıssın 18e hortumla ugrasmamak ıcın ıkıncı gosterdıgım urun bırebır 2lt su kapasıtesı var basınclı puskurtuyor manyak bısey
accent admirelerin beyninin iç kısımda olduğunu motor yıkandığında suyla teması olmuomus bunu servisten sölediler fakat accent eralar motor kısmındaymıs o yüzden suyla yıkamanın zarar verebileceğini sölemişti servis gecen bakıma girdiğinde güzelce yıkadılar motoru saolsunlar...
onur hocam bu basınçlı sprey carfoourdanmı aldın sen hoşuma gitti peki bunun içine ne koyupta motoru temizledin?
http://www.hepsiburada.com/basincli-sprey-2lt./productDetails.aspx?categoryid=452453&productid=hraquatic155555
bu basınçlı sprey bahçe işlerinde ilaçlama ıçın kullanılıyor, onuda koctas pratıkerde falan bulursun once sonaxın sıvısını motorun her tarafına sıkıyorsun ( kaportya degdırmemeye ozen) beklıyosun ve spreyın ıcıne saf su koyuyorsun basınc yaptırıp motoru yıkıyosun cok fazla su olmadıgı ıcınde herhangı bır zararı olmuyor en sonundada spreydekı suyu bosaltıp bos havayı basıyosun su bırıkıntısı olan yerlere bu kadar en az 2-3 hafta gıder tozlanmadan sonrasında tozlanırsa bez ıle sılersın buda benım motor temızlenmıs halı Düzenleyen : onur-d