Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor yağına mazot karışıyor her yol denendi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda serhatozcan39 tarafından 9 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. serhatozcan39

serhatozcan39 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serhat özcan
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Öncelikle herkese merhaba
    Aracım 2012 accent blue 1.6 crdi mode plus 136000 km' dedir.
    Aracımda yaklaşık 3 ay önce yağ değişiminde yağ artışı olduğunu tespit ettik, tekrar yağını 4 litre koyarak 1 ay kadar kullandım ve yağın 7 litreye ulaştığını gördük.
    Çözümün pompa da olduğunu söyleyen ustaların yönlendirmesiyle aracımın pompasını söktürdüm ve keçelerini filan hepsini değiştirttim bakımını yaptırdım tekrar yağı değiştirip beklemeye geçtim.
    Yaklaşık 1 hafta sonra aracın yağını ölçtüğümde yağın tekrar 1 litre kadar arttığını gördük
    Bu sefer problemin enjektörlerde olabileceğini söylediler.
    enjektörleri söktürdüm temizlettim ilaçlattım usta sıfır gibi olduğunu söyledi ve tekrar yağını değiştirip beklemeye geçtim.
    Sonuç olarak şuan da aracım enjektörlere bakım yapıldıktan sonra km de 11.5 litre ortalama yakıt yakıyor normalde bu değer 7-8 arası değişiyordu ve 800 km de yaptım ve bugün baktım ki tekrar yağımda baya bi artış var. Yani sorun hala çözülmedi ve ben bunlar için 1500 lira para harcadım.Bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim lütfen yardımcı olur musunuz..

2. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Hocam ayni problemi reklam olmasin ama vw aracimda yasamistim aracinizda muhtemelen dpf var yani dizel partekul filtresi ve tahminimce yag artisina bu sistem sebep oluyor direk enjektor sorunu degil direk enjektorden degil dpf ye bagli olarak enjktorden, dpf temizligi icin olusan kurumu yakmak amaciyla arac fazla yakit gonderir bu yakit da arti olarak yanilmiyorsam silindir ust kapakdan kartele iner buna bagli olarak yagda da artis olur.Chip yaptirip dpf yi sistemden iptal etmenizi tavsiye ederim ama dpf nim icini bosaltirlami bosaltmazlarmi onu tam bilmiyorum.Netten dpf yi biraz arastirip chip yapanlara sosrsaniz sizi daha iyi aydinlatacaklardir.Saten dpf degisilecek o zaman duzelir derlerse herhalde 3000 4000 tl civari tutar gecmis olsum

3. otomotiv_öğretmeni

otomotiv_öğretmeni Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    aracın enjektörlerinde problem yok ise dpf filtresi tıkalıdır. dpf filtresinin ya değişmesi yada temizlenmesi gerekiyor. eğer yine olmaz ise ecu.

Bu Sayfayı Paylaş