Arkadaşlar aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım bu aşınmayı önleyenmotor yagından dökmek istiyorum tavsiye edebileceginiz bir marka varmı bu yagın faydaları nelerdir.İlk aracım olunca bu konularda bilgim fazla degil.
"aşınmayı önleyenmotor yagından".........https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifsanırım "katkı"lardan bahsediyor arkadaşımız, ben Bor Power'i öneririm
mustafa aracım benzinli demişsin lpg başlığına konu açmışsın... arabana benzinli bineceksen ve konyada yaşıyorsan bindiğin km ye göre yağ seçmelisin. yılda kaç km yapıyorsun..10 000 geçmiyorsan 10-40..20 000 i bulduruyorsan 5-40 da koydurabilirsin. malum konya soğuk memleket..5w iyi tercih olacaktır. katkı maddelerini boşver bence. castrol magnetec önermiyor mesela, çünkü biz yağlarımızı bu maddelerle test etiyoruz, nasıl bir kimyasal tepki oluşacağını bununda motora yarar mı zarar mı vereceğini bilmiyoruz diyorlar. eskiden arabam yokken 4x4 diye motor katkısı vardı. halada var da..o dönem öğrendiğimi söyleyeyim. 4x4 ü motora sıfırken koyarsan 100.000 km..işte atıyorum 20 000 de koyarsan 30 000 km etkisini gösteriri vs gibi bilgi mevcuttu. castrol magnetec zaten iyi yağ. abd menşeili texaco yu da öneririm.
bencede castrol 10/40 ideal tercih, diğer katkılar yağı sertleştiriyor, emin ol bu durum motor için daha iyi olmuyor. magnatec kullan, katkıya gerek yok