Arkadaşlar öncelikle iyi geceler, 1.4 benzin&lpg 'li arabama 750 km önce yağ değiştirmiştim..bugun sabah cektim yağ cubuugunu yağın rengi bayagı degısmıs kahverengı olmus..ama kayganlıgı ıyı sevıyede gıbıydı normalmidir bu kadar kısa sürede renk değiştirmesi ??
Rengi görmeden birşey söylemek doğru olmaz hatta bir yağı sadece rengi ile yargılamak ta doğru olmaz.
benim 5000 km daha ilk günkü gibi nerdeyse araç kaç kmde belki onunla ilgisi vardır benm daha 14binde
5000 km kararmayan yağdayanlış vardır,zira kararması yağın görevini yerine getirdiği gösterir.kısa sürede kararmasıda önceki yağ kalıntılarıyla karışmasından. Düzenleyen : sdiect
benzinli motorların yağı dizel gibi hemen kararmaz biraz koyulaşır rengi o kadar belli bir süre sonra tabiki kararır ama 750 km sonra değil
bide şöyle birşey var zamanla karterde acayip tortu pislik oluşuyor buda yağın erken ren değiştirmesine sebep olur (2000-3000km) ama eranın karterin de böyle kirlenme olacağını düşünmüyorum benim dediğim 8-10 yıllık araçlar için benzinle temizlenince ilk günkü gibi oluyor Düzenleyen : onur-d