selamlar geçenlerde yazmıştım fakat konu silinmiş veya kapatılmış bulamadım aracım2006 model 1.6 benzin lpg accent admire aracım kısa süre önce (10-15 gün) öncehararet yaptı durup suyunu kontrol ettim su eksiltmişti tamamladım harareti indi yolumuza devam ettik yağını suyunu devamlı kontol ederim arabam 2-3 günde 1-2 litre su eksiltiyo yağını kontol ettiğimde ise sabahları TAHİN gibi açık renkte fakat araç çalışıp 20 30 km gidince yağın rengi normale dönüyo sorunum bu.. işim gereği Batmanda bulunuyorum hyundai yetkili servisine gittim kontrol ettiler ve elime bi liste verdiler sizinle paylaşmak istedim ÜST TAKIM CONTASI 290 TL MOTOR YAĞI 65 TL YAĞ FİLİTRESİ 10 TL TAPA İLE TAPA PULU 5 TL 4 LT ANTİFİRİZ 50 TL SARF MALZEME 35 TL MEKANİK İŞCİLİK225 TL REKTEFİYE ??? TL BATMAN HYUNDAİ YETKİLİ SERVİSİ 680 tl fiyat çıkardı ve rektefiye hariç onun ne kadar tutacağı hakkında bilgi veremediler tahmini 300 - 450 arası bana maliyeti 1000 - 1150 tl arası Neyapacağımı şaşırdım Batman da tanıdık ustada yok araba kapının önünde yatıyo binmek istemiyom sizce bu fiyatlar nasıl ve rektefiye konusunda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
Fiyatlar yüksek, geçen ay arkadaşımın pajero 1.8 gdi motoruna; komple takımconta, amerikan segman, gömlek honlama, üst kapak sübap lastik değişimi ve taşlama, yağ, antifriz, işçilikv.s. 1500 TL'ye yaptırdım. Kaldı ki pajero'nun orjinal japon malı komple conta takımı200 TL.
valla serdar bey ne yapacağımı şaşırdım sizin yazdıklarınız segman gömlekhonlama sübap lastik değişimi ve taşlama rektefiye nin içinde mi oluyo yoksa onlar ayrı bi külfelt mi teknik konularda bilgim zayıf mazur görün
Yağın tahin gibi görünmesi yağa su karıştığının göstergesidir. Bunu anlamak çok basittir. Zaten motorun çalıştıktan bir süre sonra yağın görünümünün normale dönmesi içindeki suyun sıcaklık nedeniyle buharlaşıp yağdan ayrılması ve uçup gitmesidir. Benim düşüncem bu. Su karışma nedenleri ise genel olarak contada çatlama meydana gelmesindendir. Conta çatlaması ise en büyük olasılıkla yüksek sıcaklıktan yani hararetten kaynaklanır. Düzenleyen : ultraviolet
Teşekkürler araba kapının önünde yatıyo bayram telaşı falan derken kaldı arabaya binmek içimden gelmiyo malum ekonomik sebeplerde varnaapacam kafam karışık arabam bu halde iken binsem ne olur acaba sıkıntı büyür mü ???
ben temprayla conta yanık 9 ay gezdim sonra yaptırmıştım sadece ilk çalıştırmada bikaç saniye tekliyodu bu şekilde 9 ay idare etti
Tehlikeli bir hareket. Contadan su aniden fazla sızarsa kızgın piston ve gömlekte neler olur tahmin etmek çokta zor değil.
fiyatlar çok uçuk geldihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif