Slm lar arkadaşlar 2009 model 1,4 benzin/lpg kullandıgım 82000 km deki aracıma geçen yıl mayıs ayında daha önce konulan yagı bimiyordum ve bi tercih yapmam lazımdı bende mobil süper 3000 5w 40 yag koydum neredeyse 1 yıl olacak ama ben3000 km yol yaptım bu km nin yarısı uzun yolda yapıldı aracı az kullanan birisiyim şimdi benim yag degiştirmem lazımmı 1 yıl olacak ama km çok az,eger yagı degiştirmem lazımsa hava ve polen filtresini degiştirmeliyim.Diger soruma gelince internetten çok bilindik siteden yag aldım yagın tarihi 2015 bu yagın son kullanma tarihi nedir acaba kullanırsak sıkıntı olurmu lütfen yardım saygılar...
Yağ motora konulduğunda hava ve motorun bileşenleri ile temas ettiğinden bidonda durduğu gibi durmaz, km yapılmasa dahi özelliğini kaybeder bu yüzden 1yıl sonunda değiştirilmesi tavsiye edilir. Motor yağı ile yağ filtresi mutlaka değiştirilmeli, hava polen filtresi kontrol edilmeli gerekiyorsa değiştirilmelidir. Yağın açılmadan raf ömrü ise 5-6yıldır, 2015 uretimi yağ rahatlıkla kullanılabilir.