Üstadlar aracı yeni aldım ve ustaya götürdüm yağı castrol magnetec 5w30 koydu. Ben işin gerçeği edge 5w40 istiyordum ama koymuş bulundu. Araç hyundai İ20 2012 model 1.4 benzinli LPG otomatik vites. Hatayda yaşıyorum şimdi bu bana sıkıntı yaratır mı? Bu şekilde kullanayım mı tavsiyeleriniz neler?
Şimdilik bunu kullanmak sıkıntı yaratır mı peki ? bir daha gidip 200-300 lira vermek mantıklı mı üstelik sıfır içinde şuan.
inşallah değiştiremezsek büyük sıkıntı olur mu hocam ? 1 2 masraf daha varda ama değiştirmeye çalışırım.
Kullanım kılavuzunda TR şartlarında 5w30 ve 5w40 öneriliyor. Hiçbir şey olmaz. Zamanı gelince değiştirin. 2012 1.2 sense i20 var hep 5w30 kullandım. Ne yağ eksiltti ne de başka bir sıkıntı verdi.
Hocam yağcıya geldiğinizde aracın içindeki eski yağ neydi ? Eğer 5W40 idiyse ve geri dönülüp 5W30 konulduysa yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi az da olsa eksiltir veya eksiltmeye zemin hazırlar. Daha kalın yağdan daha inceye dönülmez ama ince yağdan kalın yağa geçilir. mesela 10W60 kullanan kişi bir süre sonra 10W40 dönerse bu eksiltmeyi hızlandırır.Ama tersi bir durum var da zaten aracınızda eski yağınız da 5W30 idiyse sorun yok devam bu noktaya dikkat etmek lazım. Hatay'da yaz sıcağında 5W30 un özelliğini bayağı yitireceğini sanıyorum yaz aylarında.
Eski yağı 5w40 idi hocam. Ama yağ eksiltme ihtimali için sürekli kontrol ediyorum her hafta bazen her bindiğimde. O kısım takibimde.
Hatay bir nebze daha sıcak olacağı için sıkıntı olur mu dedim ama böyle devam düzenli kontrol ederek.
Hiç birşey olmaz boşuna paranızı harcamayın. Belki az yağ eksiltebilir ama sanmıyorum. Sonraki bakımda 5w40a dönersiniz isterseniz.