Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor yağı numarası???

'Sohbet' forumunda İpucu007 tarafından 11 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. İpucu007

İpucu007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Dikici
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Arkadaşlar şunu belirterek konuya başlamak istiyorum ben sanayiciyim ve çok titizim ben castrol 10/40 magnetec kullanmaktayım ancak hiç memnun değilim adi bir yağ değil ama daha kalitelileri var sizinde bildiğiniz gibi motorda yataklarda siboplarda hiç bi sıkıntı yok ama yine castrol 5/40 edge tam sentetik kullanmak istiyorum ki 04 elantra 111000 ancak ince gelirde yağa verdiğim para boşa gider tekrar 10/40 mı kullanmak durumunda kalırım diye düşünüyorum siz 5/40 denediniz mi hangi numara yağlar kullanıyorsunuz???

2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Tam emin olmamakla beraber sentetik yaglarda numara düşürülüyor diye biliyordum.Bende edge almayı düşündüm fakat bu karmaşadan dolayı magnatec aldım.En azından kafam rahat fazla takmamak lazım hiç bir zaman da en iyisini yapamazsınız siz magnatech ile devam edin sonuçta sürekli aracı eze eze kullanmadıgınızdan dolayı sorun olmayacaktır.Edge daha çok performans araçlarındaki yüksek ısıya göre tasarlanmış bir yagdır.

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    castrol sarı köpük yapıyor mu yağ kapağında?

4. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

dediğiniz gibi bende hiç memnun değildim ve çabuk eskiyor önceki arabama 2 kere şimdikine 1 kere castrol koydurdum hep 10/40 ama yeni yağ koydurunca arabada hiçbir değişiklik olmuyor en azından motorda sessizlik olması lazım hiç alakası yoktu
    servisdeki arkadaşlar o araca 5/30 veya 5/40 koyacaksın dediler dedim yeni model araç değil yok dediler onla alakası bunlardan birini koyacaksın dediler
    yılların yağcısı vardı burda sanayide yağcı çavuş deriz oda en kaliteli yağ shell dir 5/40 olur dedi üst kapaktan biraz terleme yapar ince oldugu için dedi

bunun üzerine shell bayinden shell helix ultra 5/40 aldım 110 tl ye koyduk yağı motor sessizleşti kardeşimde kullandıgında farketti ayrıca performans arttı hissedilir bir biçimde bir yağın bu kadar etki edeceğini bilmezdim tafsiye ederim bu yağ da 15000 -20000 km gidermiş
    sanırım castrolunda üst seri olarak edge var

İpucu007 bunu beğendi.
  5. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bizim yumurta 97 model 160bin km. civarında bizim arabaya da olurmu bu yağlar 5/30 5/40 ???

bu arada Ben motorsilk kullanmayı düşünüyorum, gömlekteki boşlukları kapatması için kullanan var mı ?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 12 Ocak 2015
  6. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA

Ben de magnetec 10 40 kullanıyorum,yağı değiştireli 7.500 km oldu kışın havalar soğuk ve genelde kısa mesafe kullanırım hafiften yağ kapağı beyazlaşıp köpürme oluyor bugünlerde

7. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben liqi moly kullandım faydası oluyor galiba düşüncesindeyim :D içim rahat :)

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    10/40 kullanın

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Iklim şartlarına göre yağ numarasi farklılık gösterir.Tek fark göstermeyen ise uygun yağın onaylı sertifikasidir.
    Antalya, İstanbul, Van bu 3 ilde ayni model aynı araçların kullanacağı yağlar aynı olamaz.

10. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Ben bişiye rastlamadım abi.araba alındı alınalı castrol kullandım.o sarı köpük olayına rastlamadım hiç.

11. Serhat

Serhat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    159
    Ad Soyad:
    Serhat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende eskim milenyum aracımda sürekli Castrol 10/40 kullanıyordum. Daha sonra bakımlarımı yapan usta istersen Edge 5/40 koyalım dene istersen demesi üzerine denedim ve memnun kalmıştım. Motorun sessiz çalışması en belirgin özelliği olduğunu söyleyebilirim.

İpucu007 bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yağ kapağındaki köpürme soğuk havalarda kapağı açıp baktığımda ben magnatec kullanırken olurdu, soğuk havada motor çabuk soğuyor kapakta yağdan arta kalan köpük kalıyor, bu köpük yağın içinde var, magnatec içeriğinde motoru temizleme katkısı olarak deterjan bazlı katkılar var kurum birikmesi gibi şeyleri önlemek için bu normal fakat yağ çubuğunu çekince orada köpürme olmaması lazım. Kapaktaki köpük kötü birşey değil motor yağının özelliğinden temizlik yapması için içerikte olan birşey

bende yoğun trafikte motoru sıkıştırdığım zamanlar oluyor, belki daha iyi koruma sağlar diye sürekli magnatec 10-40 kullanırken 5-40 edge kullanmaya başladım rölantide motorun çalıştığı belli olmuyor kışın karda -5 derece soğukta dahi ilk marştan hemen sonra dahi motordan çıt çıkmıyor harlama gürleme yok magnatec ile harıldama olurdu, 3000-4000 devirden sonra motorun bağırması azaldı yani ses azaldı çekiş gücünde hiçbir farklılık yok, sadece motor sürekli olarak aynı sürede ısınıyor magnatec kullanırken kışın karda motor işe gidene kadar ısınmazdı yazın ise marşa bastıktan 30 saniye sonra mavi hararet ışığı sönerdi edge 5-40 kullandığımdan beridir bu olay yok yazında kışında 3-4 dakika sonra motor ısınıyor her 7000-8000km de bir orjinal filtre ile değiştiriyorum bakalım gelecek ne gösterecek.

Fakat magnatec 10-40 yağdan sonra edge 5-40 a geçtiğimde 1500-1700 rpm motor devri arasında motordan supap sesine benzer bir tırlama geliyor ahenkli tuhaf bir ses kamera kaydına yakalamak çok zor 1sn aralıklarda gidip geliyor sürtme yada vurma sesi değil böyle bir durumda var sıklıkla o devirlerde kalkış yaptığımdan biryerler yükten alışmış olabilir belki.

5-40 edge kullanmadan önce 10-60 shell helix ultra racing motor yağı kullanmayı bile düşündüm sonra vazgeçtim zira bu yağ F1 gibi 600-700hp lik püskürtmeli sistem kuru yağlamalı motorlar için üretilmiş su kıvamında bir yağ muhtemelen ya çok çabuk ömrü dolacak yada sürprizler çıkarabilir dedim belkide çıkarmayabilirdi denemekten korktum,

yurt dışı forumlarda sıklıkla görüyorum millet boyuna magnatec dolduruyor motora kötü yağ değil kesinlikle. Eğer castrol edge kullanmayı düşünürseniz piyasada ürün gamı çok fazla edge 5-40 professional var edge 5-40 turbo diesel var edge 5-40 tam sentetik yazan normal kullanıma sunulanı var edge racing var bidon aynı bidon sadece içindeki ester oranı değişiyor

Performans motor yağlarındaki ester denilen şey bir nevi kimyasal bağlardan oluşan bir katkı tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum fakat bu madde asit esaslı kayganlaştırıcı bir malzeme bunu araştırmak gerek çünki castrol edge yağlarda magnatec te olmayan ester maddesi var zararlı bir madde değil sadece onu biliyorum.

İpucu007 bunu beğendi.
  13. İpucu007

İpucu007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Dikici
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN

Dostum sen 10/40 kullanmalısın ve 10/40yağın iyisi olarak castrol gtx tavsiye ederim Opel GM - Chevrolet Orjinal ve İthal Yedek Parça Online Satış Sitesi adresinden hesaplıya alabilirsin bu arada gömlek derken?

14. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi ben hangi yağı kullanayım arkadaşlar. Burada herkes farklı bişey söylemiş. Yakın zamanda yağ değişimi yapıcam. 2008 Era Select Benzin+LPG km 120 binde.

Öncelikle hangi marka ve kaç numara yağ. Nokta atışı öneri bekliyorum. Şu an üzerindeki yağ ne marka ve kaç numara bilmiyorum.

15. İpucu007

İpucu007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Dikici
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Sizin için castrol gtx 10/40 ideal motor ustasıyım ve sizin uygun geleceğini düşünüyorum ancak magnetec filan almayın castrol ün gtx 10/40 yağını alın sizi memnun edeceğinden eminim

ilkerdiyebiri bunu beğendi.
  16. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    En iyisi Mobil1 esp formula 5w30, daha uygun fiyatlı isterseniz mobil super 3000 5w30(ben bunu kullanıyorum).

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yumirtalara 5w40 olmaz paraya yazik.

5w40 ile 10w40 arasinda sentetik yari sentetik farki vardir
    yag kullanim omru 15000 e 10000
    sentetikmotordaki mekanik sesi azaltir.
    yag eksilmesi daha az olur fiati pahalidir.
    ikisininde koruma kalitesi aynidir.
    secimde parasi olan sessiz calisma isteyen 5 40 secebilir
    5 30 genelde hyundai ye has bir numaraydi. Yayginlasti.
    kisaca 5 30 /5 40 /10 30/ 10 40 aralarinda uc nokta
    farklilillar yoktur.

20 50 yada 0 40 derseniz farkli.
    isi araliklari veviskositelwri farkli numaralara gcilir.
    konu ile ilgilidoyurucu aciklama konusu vardir.
    YAGLAR diye aratin kafanizda soru isareti kalmayacak

18. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ama şimdi ustam 2 farklı yağ önerisi geldi. Shell Helix alsam nasıl olur? Birde komple boşaltınca kaç litre yağ alır?

19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Castrol gtx yarı sentetik ve eski teknoloji 6-7bin km gider ama benim dediklerimden ilkini 15 ikincisini 10bin km rahat kullanırsınız era nın kullanım kılavuzunda 10w40 önerisi yok 5w30 var ilk sırada yine siz bilirsiniz. 3.3lt alıyor filtre dahil. Yağ filtresini servisten 10tl ye almanızı öneririm yan sanayiler sorun çıkartır muhakkak.

20. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Shell helix de iyi ama fiyatları genelde castrol ve mobile göre yüksek. 5w30 shell de uygun aracınıza shell helix hx7 5w30.

Bu Sayfayı Paylaş