Merhaba sevgili arkadaşlar. Motor yağı konusu daha önce sorulmuş okudum tüm yazdıklarınızı ama ben 5W 30 satın alıp değiştirmeyi düşünürken Mobil1 müşteri hizmetlerini aradım Esp 0-30 kullanmam gerektiğini söyledi. Aracım i20 2013 Dizel 1.4 Crdi 66Kw. Teşekkür ederim
Onlar kılavuzda yazanı söyler, kılavuzda çoğu zaman kullanılabilecek en ince vizkoziteyi söyler. 0W-30 yanlış bir tercih olmaz, lakin havanın sıcak olduğu yerlerde o motor için tehlikeli, sıcak olmadığı yerlerde de 5W-30' a göre gereksiz pahalıdır. 0W-30 bu motor için soğuk iklimler için kullanılabilecek bir yağ. Motorunuz için Mobil 1 ESP 5W-30 uygun tercih olur, güvenle tercih edebilirsiniz.
Sağ olun cevap için. Bir şey daha danışacağım Esp olmaksızın 5W -30 oluyor mu müşteri hizmetleri Esp sizin aracınıza uygun değil dedi. Ondan soruyorum size.
ESP neden olmazmış sordunuz mu ? ESP mobilin en iyi serilerindendir ve gerçekten iyi bir yağdır, bu nedenle başka modeline bakmamanızı tavsiye ederim.
ESP dediği "Emission System Protection" yani dizel partikül filtresine özel yağ demek. Aracınızda DPF varsa zaten Mobilde ESP serisinden başkasını kullanmamalısınız.
Yag konusunda katalog degerlerine uyabilirsiniz... Birde orada yazan standartlar vardir ACEA A3 SL vs gibi, Ne kadar cok standarti saglarsa o kadar dogru secim olur... Sicak soguk diye de dusunmenize gerek yok, Siz adana sicaginda iken, ordan çıkıp erzurum sogunda olabilirsiniz. Yag secici toolari ise en pahali yagdan en ucuza dogru hepsini tavsiye ediyor ne hikmetse )