Bugün Ordu’da özel bir yerde motor yağı değistirdim hep castrol ile yenilerdim bu sefer mobil1 servisine gittim, “5 30” yağ koydular. İlk basta adını duymadigim bir marka getirdiler mobilin yan sanayisi inis kabul etmedim. Orijinal kutu mobil 1 esp 5 30 koydurdum. Ben ustaya 5 litre dedim adam israrla 4,5 litre dedi o kadar koydu sorun olur mu bilgisi verebilir misiniz? Aracim getz 1,5 getz crdi 2008 107 binde. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
o ustaya bir daha gitme en az 5 litre, tam boşaltılmışsa 5,3 litre yağ alır. yağ çubuğundan kontrol edilmedi mi?
Merhaba, yan sanayi koydurmadıgınız çok iyi olmuş.Çünkü piyasada mobil 'in yan sanayi bir yagı veya muadili kesinlikle yok.Bundan 6--7 sen önce Esso markası vardı bu ürünüde Rusya tarafına sevk ediyordu, Yağ aynı olmasına ragmen iç piyasda neredeyse yarı yarıya daha ucuzdu. Malum Ruslar Abd 'yi sevmez bu yüzden Mobil yerine Esso olarak sevk ediyordu.Ama 6-7 seneden fazladır yollamıyor, yada yolluyorsa türkiye üzerinden gitmiyor.Bu yüzden bunlar ustaların uydurmaları işe yaramaz piyasa yaglarını satıp daha fazla kazanmak için uydurulmuş laflar.Böyle şeylere itibar etmeyin.Eger yağ çubugu seviyesi normal ise sorun olmaz. teşekkürler..
Baktim normal gorunuyor 1 litre alip kendim eklesem icim daha rahat edecek sanki sag olun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
motor sıcakken, kontapğı kapatıp 3-5 dakika bekleyin, yağ seviyesini ölçün, çubukta max çizgisinin altındaysa max çigisine kadar yağ ekleyebilirsiniz. max çizgisinin üstüne yağ eklemeyin.
Getzin 5L+ yağ alacağı aklıma yatmadı , benim i20 FL ye 4L yağ ile gittim ustaya 3,5 L koydu( kitapçıkta da 3,5 L diyor zaten) artanı bende duruyor. İkincisi çubukta normal çentikte gösteriyorsa fazladan yağ koyp sıkıştırma sonra atar bir yerlerden.
Bu mantiga gore benim 5400cc aracima 15 lt koymam gerekir ama 7 litre aliyor Turbo dizeller fazla alir GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muhetemelen eksik koyuyormuşsunuz; Aracınızın Yağ Kapasitesi Yağlayıcı kapasitesi 3,6 litre (Servis ikmali) Yağlayıcı kapasitesi 3,7-4 litre (Kuru ikmal) Filtre kapasitesi 0,3 litre
Yağ cubuğunun olduğu yerden yağ çekip kendine usta diyeni de var. Yukarıda dendiği gibi getz 5.3 litre. Usta dediğin adam kaç litre aldığını bilmiyorsa bile yağ çubugundan kontrol ederek yağı olması gereken seviyeye kadar yağı koyar.
Geçen hafta 1.5 dizel 4 silindire yağ koydurttum , çubuktan bakarak 4.8 litre aldı. Eskiden bakmadan 5 koyuyorduk sorun olmuyordu , ama fazla koyulursa basınç oluşup üst kapak contasından yağ sızdırıyor.
bu motora ait teknik belgelerde 5,3 litre olduğu yazar. içinde kalan yağın miktarı buna göre hesaplanır ama önemli olan değişimden sonra yağ seviyesinin tam olmasıdır. mesela motor soğukken değişim yapılırsa içinde fazla yağ kalabilir. bir de değişimden sonra motoru çalıştırmadan ve çalıştırdıktan sonra kontrol yapılmalı. motor çalışınca filtreye yağ dolar. çubuktaki seviye biraz düşer. sanayideki bazı ustalar ezbere çalışıyor, bende getz varken yağ değişimi için tanımadığım ustaya gidiyorsam "kaç litre yağ alır bu araba, ne kadar yağ alıp getireyim" diye sorardım. "4 litre" diyen ustanın dükkanından çıkar bir daha uğramazdım. "5 litre, belki biraz daha alır" diyen ustaya değişim yaptırırdım.
Getz CRDi arkadaşların da dediği gibi tam tamına 5.3 litre yağ alır(filtre ile beraber). 3 defa değişmiştim ben yağını, hepsinde 5.3 aldı. Kullanım kılavuzunda da yazar zaten. Yeni araç alan arkadaşlara muhakkak kullanım kılavuzunu okumalarını tavsiye ediyorum. Linkteki konuda kullanım kılavuzları mevcut. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-kullanim-klavuzlari-tanitim-kilavuzlari.19120/ GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi