Herkeze iyi günler hyundai ile alakalı değil sorum.3 ay önce kendime mondial marka scooter aldım 2013 model 6.000 kmde ve şu an 7.500 oldu kmsi.yağını değiştirmek istedim yağı bir kaba boşalttım sonra çıkan pis yağı incelediğimde yağın dibinde kauçuk malzeme gibi plastik parçalar buldum parça parça ufak ufak bunlar nedir çözemedim bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar bu parçalar motor yağının içine nereden girmş olabilir motorda herhangi bir sıkıntıda yok yorumlarınızı bekliyorum.
Selam , Öncelikle fabrika ilk kasalara kendi atık yağlarını koyduklarını duymuştum. Böyle şeylerin normal olduğunu, yağın hemen değişmesi gerektiğini vb... Normaldir. kolay gelsin
motorda sorun yoksa,sizden önce ne marka yag konmuş sorgulamak lazım. güzel bir 10w50 ile yoluna devam et derim.hoş ben 5w40 kullanıyorum.
Eski sahibi nerde ne yapmış bilmediğimizden tahmin yürütmek zor. Motor ustam (motosiklet) ipone yağı tavsiye etti bana hemüz değişim zamanı gelmedi tecrübe edemedim. Fakat benim vites geçişleri biraz sert çok değişeceğini söylemişti. Motor 3250 km de Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Motorlardan pek anlamam ama... Motor birşekilde sökülüp takılmışsa sıvı contayı biraz fazla sürmüş olabilirler buda yağın içine düşmüştür
Benden önceki sahibi çocuğa sordum motor orjinal diyor oda ilk sahibi zaten elimde servis kağıtları o kadar düzenli değişmiş yağı serviste şu an 7.000 kmde bu kmdede motor yapılmaz heralde.başka bi durum var ama anlamadım.
Daha önce yapılan bir işleme ait sıvı conta parçaları ve ömrünü doldurmuş conta parçaları bulunur ki çıkanlarda onlardır.
normal degil bence.1000km sonra yagı gene konturol edin bence ben yag olarak motul 5w40 %100 sentetik kullanıyorum.
Yapar dostum fazla sıvı conta sürersin conta takarken kopar farkında olmadan düşer vs.. vs.. Servis te sanki 10 numara işçilikmi yapıyorlar. 2013 Hyundai era yı yetkili servise verdik 20,000 bakımı için, adamlar yağ koymayı unutmuş servisten çıkıp giderken 10 km sonra motor kitledi. 1 ay serviste yattı araç.
ne oldu o motora verilen hasar servis mi karşıladı merak ettim. sizin başınıza gelenlerden bir kitap olurdu herhalde.
Hyundai den çektiğimi filem mi dökse roman mı yazsam çok tutar Servis karşıladı komple herşey değişti
abi sıvı conta parçası gibi değil serttti biraz.motor kapak contası gibi sanki.işin ilginç yanı motorun önceki sahibi hiçbirşey yaptırmamış yalan konuşmadına eminim.zaten motor 6.000 kmde daha.bide servis kayıtlarına baktım hiç motora işlem yapılmamış.
Mondial motor, SIFIR. Motor duman falan yapıyor mu ? Yağ kaçağı varmı ? Eğer bunlar yoksa , yeni yağ koyup 1000 km sonra Tekrar değişin ( fazla maliyetli değil zaten) Ne olduğunu inceleyin. Motor kullanmadım ama 150 cc lik motor için 7500 KM de yağ değişimi! çok uzun bir km aralığı dir derim. Ortalama 1000 km de bir değişim aralığı veriliyor 700 -800 km makul dir derim. 1500 km aralığı bayağı çok.
Servisin öküzlüğü, Markanın ne suçu var YAda söz meclisten dışarı Aracın bakımsızlığı, SATICININ öküzlüğü; alanın yada markanın ne suçu var
aynen.yag filtresi olmayan motorda her 3000de degişilir.yag filtreli olandada her 5000de filtreyle beraber degişilir.zaten degişmezsen zamanla farklı sesler çıkmaya başlar.scooter sogutma içinde yag kullanır.