merhba üstadlar benim 2001 model 128000 km de accent 1,3 lx aracım var yalnız biraz fazla yağ sarfiyatı oluyor bun u önleme yada azaltmak için ne önerirsiniz, saygılarımla
Ne kadar yag eksiltiyor? Arac LPG'li midir? Bunun bilinmesi gerekir. Eksilme motor ureticisinin limitleri dahilindeyse yapacak birsey yok. Oncelikle motorda yag kacagi olup olmadigi degerlendirilmelidir. Degilse akla ilk gelen supap lastikleri ve sekmanlardir. Daha kalin yag kullanmak da bir cozum olabilir (10w-40 yerine 15w-40 gibi). Yaga eklenen katkilarla kendinizi kandirmamaniz tavsiye edilir zira bu mekanik bir problemdir.
yağ kaçağı harıc ise Sen yınede uygun yağ kullanmaya devam et bırde bor power at dene bakalım yağ eksiltme devam edıyorsa motorun bakıma gırmesı gerıkır bence
merhba aracım benzinli olup bakımları yapılmıştır treger set halinde değişti,buji buji kabloları,yağ yağ filtresi vb şeyler yapıldı saygılar
hayır tabiki ama yaptıklarım yeni çok fazla yaktığını düşünüyorum 1000 km de 1 litreye yakın olabilir aracımı şehir içinde ve devrinde kullanırım teşekkürler
Accent 2000 LX ; 1.3 cc 85 hp sohc tip , üstten tek egzantrik özellikli kaliteli bir motora sahipsiniz. Accent motorlarının çoğunda yüksek performans kullanımında yağ eksilmesi olmaktadır. Ancak 1000 km de 1 lt yağ eksiltmesi normal olmayan bir durumdur. Muhtemel sevepleri , * Aşırı terlemeden dolayı yağ atması. * Conta keçelerden yağ kaçırması * Piston yada Segmanlarda deformasyona bağlı yağ kaçağı. * Kullandığınız yağ normalden çok ince ( Standardı marka bağımsız 10w40 numara tavsiyedir.) * Aracınızı normal devirlerin çok üzerinde kullanmanıza bağlı yağ eksiltmesi. Çok daha detaylı bilgiyi aşağıdaki linkte de bulacaksınız. http://taunusteknikverileri.blogcu.com/motor-yagi-bilgileri-yag-eksiltme-belirtileri-ve-sebepleri/2159427
Cümle içinde Bir kelime unuttunuz sanırım. Geleneklerimize ve kültürümüze göre kelimedeki eksiklik pek şık durmamış diye düşünüyorum.
Lütfen konu ile ilgili, tecrübe ve doğru veri bilgisi olmadığı sürece gelişi güzel yorum yapmayalım. Yağ eksiltme durumu o kadar basit bir yorumla bitmez.
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ogün bey yalnız bu bor power katkısı olumlu bir sonuç verirmi acaba
Bor power bir dolgu maddesi değildir.Bu sayede mekanik aksamda deformasyon olan var ise dolgu yapsın. Diğer taraftan Bor madenindne nano teknoloji ile hazılrlanmış olan ürün kesinlikle mekanik aksamın sürtünme katsayısını düşürdüğü, harareti aşağı doğru etkilediği, Motorun ses desibelini azalttığı gerçektir. ( Ben kullandım.)