Motor yağ ölçüm çubuğu, dip kısmından oynuyor ve yağ kaçırıyor. Önceden terleme oluyordu, şimdiyse çok yağ atmaya başlamış. Motor bloğuna bir braket yardımıyla tutturulan bu boruyu sökmek istiyorum. Ancak bloğa bağlı olan braketi söküp, boruyu çekiyorum ancak boru gelmiyor. Başka bir sökme yöntemi olabilirmi? Araç 2001 Milenyum 1.3 tür.
İçindemi kaldı o zaman tornacıya uğramanız gerek GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladım ne demek istediğinizi fakat daha önce öyle bir girişimde bulunmadım bilemiyorum GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce tecrübe eden arkadaş olmamış sanırım HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emekli olmadan önce traktör fabrikasında çalıştım.Traktör motorlarında motor bloklarına,,bahsettiğiniz boru sıkı geçme tabir edilen sistemle çakılıyor,Fakat araçlarda bilgim yok ama tahminen aynı gibidir.
bağlantı ayağını söktükten sonra hafifçe sağa sola çevirerek yukarı çekin bloğa giren kısmına daha önce silikon vb. yapıştırıcı sürülmüs olabilir sıkı gecme oldugunu sanmıyorum
Sıkı geçme olmadığı zaten dip kısmından yağ kaçırmasından belli. Traktör motorundaki gibi (Gerçi traktör motorları dış ortam tahribatlarına açık )olduğundan sıkı geçme çakılır.