Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motor üflemesi

'Excel Forum - Club' forumunda enes05 tarafından 17 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. enes05

enes05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifarkadaşlar benim excel 94 model gls motor aşırı üfleme var diye karburatörcü hortumu kesti böyele kullan bişey olmaz diyor ama benim içim rahat değil bilgisi olan varmı acaba?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. Misafir

Misafir Guest

İçinizin rahat olmaması normal zira üfleme kompresör kaçağından kaynaklanır, yani ya silindirler yada kompresör segmanlarıaşınmış, segman kurtarmazsa motor yapılması gerekir, bu şekilde kullanmanın sakıncası yok, düzde gider ama rampada çekmez,ancak devam ederseniz segmanla kurtarabilecek durumu motor yaptırmaya kadar götürürsünüz, bir an evvel açtırın belki segmanla kurtarabilirsiniz...

3. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    aracınızı belki segmanla kurtarabilirsiz ama böyle kullanırsanız başınıza çok masraf çıkarabilir

4. Misafir

Misafir Guest

Bu arada her ihtimale karşıelinde kompresörsaati olan herhangi bir motorcuda motorunkompresörünü ölçtürün....(buji sökülüp yerine kompresör saati takılır, marşa basarak kompresör basıncı ölçülür)

5. mucarx

mucarx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Motor ve benzeri parçalarda servisten şaşmayın.Yeni baskı balata değiştirdim serviste . Sanayide 225 , serviste 250. Servis hem 2 sene garanti veriyor hemde orjinal parça kullanıyor.Bunları dikkate alın...

6. enes05

enes05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mucarx kardeş benim siboblar değişti yani üst kapak açıldı acaba ondan yaparmı birde soğutma suyuna sanki yağ karışmış gibi yani anlayacağın arabayı aldığım arkadaş çok hor kullanmış arabayı motor yağı çamur gibiydi ben aldığım gün değiştim

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Burda da FERHATOto olsa bende sanayii'ye gitmem. Ama İstanbul'daki servisler hem pahalı, hemde işçiliklerini hiç beğenmiyorum. Bakalım baskı balata için Uçar Plazayıda deniyeceğim, Uçar'da olmazsa bundan sonra Adapazarı şart olacak.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motor'a su karışmış ise araç conta'da yakmış demektir. En güzeli hiç uğraşmadan çıkma motor bakmak. Selamlar.

9. enes05

enes05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi galiba geç kaldım ölçtürmek için motor aşırı ısınıyordu bugün bıraktım tamirciye neyi var bilmem? resmen duman atıyo yağ kaynama derecesine geliyor 2 klometrede sizin dediğiniz gibi düzde problem yok diye kullandım ama az bi yokuşta iş bitti benim halim ders olsun diğer arkadaşlara mutlaka tavsiyelere uysunlar bu arada her şeye rağmen teşekkür ederim sana
    Düzenleyen : enes05

10. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun, kardeşim.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

11. nafri003

nafri003 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim motor dan da tıkırtı sesleri geliyor, motor içindeki bilmediğim bir parça bir birine vuruyor sekman mı piston mu bilmiyorum. bulunduğum yerdeki ustalar da anlamadı aça ba ne olabilir. ve rektefe kaça maal olur bilen var mı tşksrler, hyndai 94

12. Misafir

Misafir Guest

Egzantrik mili etrafındaki yataklar boşluk yapmış olabilir, açtırmazsan yatak sarar..

13. nafri003

nafri003 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi valla helal olsun sana ya tarif ile hatayı yaklasık olarak buldun valla. burda en az 8-10 ustaya gösterdim gerçi usta değilmşler de. hepsi motor yapılacak falan dediler yok pistonunun birisi çalışmyır buji den yok sibop tan dediler meğer se bi tane vida gevşemiş sibobun ordan sonra düşünce eksantrik milini catlatmış, usta yok piyasada ya teşekkürler

14. Misafir

Misafir Guest

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. tufan

tufan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim H100 de 284000 km de usta motor üflüyor bunun vakti gelmiş yeni motor yapmak lazım dedi. Sekman değiştirsen tüm filtreleride değiştirsen boş dedi h100 de 300000 i görmeden motor değiştirmek normal mi benım düşüncem en az 350000 i görmem gerekmiyor mu?

16. hyundai_hyundai

hyundai_hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim 94 exsel beyaz duman atıyormuş bakıyorum duman beyaz ama kimisi motor yapılacak diyor kimisi yapılmayacak diyor işin aslı nedir bilen varmı araç orjınal 70000 km de temız bı arac gıdısınde hıc bır proplem yok motor serı sızce durum nedır ?

17. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Yeni mesaj atamadığım için buraya yazıyorum ne olur kusura bakmayın :(
    1,3 hyundai excelim var az biraz yağ yakıyor ve sanırım ya yağ keçesinden yada üst kapak contasından sıkıştırınca yağ atıyor.
    araba zaten 1,3 olduğu için çok randımanlı değil ama yokuşlarda o kadar bayılıyorki sinir krizi geçiriyorum resmen.
    Arabayı satsam bi ton zarar ediyorum, satmasam motor yaptırsam diyorum acaba çekişi düzelirmi? bi rektefiyeye girse motor düzelince yokuşlarda bayılması kesilir diyenler olmuş. siz ne dersiniz kesilirmi?

18. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Araç ne kadar yağ eksiltiyor ki?

19. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    keçeden attıgını saymazsak eğer eksiltmiyor sanki. sadece yağ çubuğunu çıkartınca azcık bi duman cıkıyor ordan.

yokuşlarda çekmediği için ben mecburi sıkıştırıyorum arabayı o zaman keçenin ordan baya bir atıyor.

Bu Sayfayı Paylaş