Arkadaşlar ERAmın motorunu amatör biri olarak nasıl temizleyebilirim? Hangi malezemeleri kullanmalıyım motorun üstü tozlu ve yağlı biraz
cam sil şişesine mazot doldurup hertarafına sıkıp sıcak suyla yıkansa nasıl olur ben yapmadım ama nezamandır aklımda
ben hafta sonu cam sil şişesine sıcak suyu doldurdum bir başka şişeyede deterjanlı suyu doldurdum önca deterjanlı suyu sıkıp bır bezle sıldım sonrada sıcak suyu sıktım duruladım ppırıl pırıl oldu..
Sıfır arabanın motoru daha tozlanmaz... Daha toz görmemişsiniz... Eğer yıkatmak isterseniz sonax'ın motor temizleme spreyleri var onlardan alıp kendiniz yapabilirsiniz.. Yada iyi bir oto yıkamada motoru tanzikli gaz ile yıkatabilirsiniz... Ben geçende yıkattım sıvı köpük ile yıkadılar hani fırçasız süngersiz yıkama yaptıkları makinayla... Tertemiz oldu.. Kendiniz yaparsanız pek randıman alamazsınız ancak profesyoneller bu işin piri sorunsuz temizliyorlar..
Hocam Arexon veya Sonax o da olmadı Turtlewax ın motor temizleme spreyleri var.Suya sabuna gerek yok. 1 Kutusu 10 tl gibi birşey ve 1 kutuyu 3-4 defada anca bitirirsin. SOĞUK MOTORA bu spreyi sık hiç elleme bezle filan temizlemenede gerek yok.Bütün yağı kiri ne varsa akıtıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Düzenleyen : raven
evt arexon un bu ürününü bende görmüştüm sıvı cila kutusuna benzer bir kutu seklide var onu alıp sıkın motordaki herseyi silip süpürür...
servise gittiğimde basınçlı hava tuttular tozdan eser kalmadı. yeni arabalarımız ve yağ kaçağı falan yok. motoru yıkatmak anlamsız. toz yapışmıyor, senede 1-2 kere hava tutturun yıkamacıda yeterli olur
motor sıcak iken tutarsan suyu çatlatırsın motoru soğuk iken hiç bişe olmaz ama su gitmemesi gereken yeri kapamanız gerek
yaw motora su tutulabilseydi yani su motora zarar vermeseydi kaput kapağı yapmazlardı herhalde. yada kaputu delikli falan yaparlardı. boşuna adamlar kenarlarını su geçirmeyeek şekilde yapmamış
benim araçtada lpg var bu aeroxonu ürününden kullansam zararı olurmu acaba. motor leş gibi yağ kir herşey var.
YARIM LİTRE mazotu spreye doldurun sıkın yıkayın hem ucuz olur hemde mazot gibi parlatmaz diğerleri birçok yıkama yerleri mazotla yıkıyo zaten
Motor kesinlikle su ile yıkanmamalı. Zaten yağ v.s. gibi lekeler su ile çıkmaz, sonax 'ın bir spreyi var onu kullanmanızı tavsiye ederim. Aracınızda LPG varsa zxaten su tamamen yasak. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
doğru aslında ama bizde doğan varken eskiden( tabi o sonuçta tofaştıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif)hiç bişey olmuyodu
Gerçi şimdi kullandığım getzi satın alırken motor koruma yapıldı ondan beri motoru sadece üstten toz aldım yıkamadım