Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motor temizleme işlemi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda opopop tarafından 12 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. opopop

opopop Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçenlerde serviste italyan malı bi cihaz gördüm. işlevinin motorun özellikle yakıt püskürten kısımları ve patlama odacıklarının temizliğini sağlaması olduğunu söylediler. işlemin opsiyonel nitelik taşıdığı külfetinin de 60 tl olduğu belirtildi. sanırım bu işlerden anlayanlar hangi cihazdan söz ettiğimi hatırlayacaklardır. şahsen ne işlemin ne de cihazın ismini hatırlamıyorum.

sorum şudur: bu işlemin faydası nedir? 50.000 küsür km.deki 2007crdi era aracın bu işleme tabi tutulmasının faydası olacak mıdır? olacaksa bu faydalar nelerdir ve sizce yaptırılması elzem midir?

Şimdiden teşekkürler...

2. Misafir

Misafir Guest

Bahsettiğiniz olay büyük bi ihtimalle Carbon Clean diye adlandırdıkları bir işlem, genelde 30.000km'den sonra devamlı yaptırıldığı takdirde daha çok sonuç alınıyor ama 50.000'de çok geç kalınmış bir rakam değil, en azından yakıt yollarını temizler.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    birde bişey cıkarmışlar aracın yagını değiştirmeden önce motor yagına ekliyorsunuz 5 dk motoru çalıştırıyorsunuz sonra yag ve yag filtresini değiştiriyorsunuz motorun içini temizliyormuş..

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    60 tl'ye yapılan carbon cleandan sonuç alamazsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde yakıt geçenlerde uçunca , uzun yolda sıkıntı olmasın diye servise götürdüm , servis , bujilerin değişeğini bir de enjektörlerin temizlenmesini söyledi. Neye dayanarak bilmiyorum , ama onlarda yokmuş ben de buldum biryerde yaptırdım . Gerçekten farkediliyor. 100 km 5 litrelik düşüş oldu 1 gün öncesine göre. Servisteki adam birde debriyaj kaçırıyo set değişmesi lazım dedi o da 230 tl tutuodu onu erteledim

6. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    motoru temizlemenin en güzel yolu buharlı temizleme valla yağları kirleri söküp atıyo

7. Misafir

Misafir Guest

En son bakımda karbon clean yapmak yerine depoya bir katkı koydular. Dizellerde benzinli gibikarbon clean yapılamıyormuş.Yağı boşaltmadan öncede içine bir katkı koyup 5 dk. çalıştırdılar. Motorun içini temizlyormuş. Bunlar için 80 tl aldılar.

8. cesim

cesim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    carbon clean dizellerede uygulanıyor.ve cok faydalı bi uygulama kuzenimin 1,3 astra sı var 30.000 de bi yaptırıyo bende arada onun aracı alıp biraz tadına bakıyorum gercekten fark ediliyo bosch servisi tavsiye ederim bu konuda.

Bu Sayfayı Paylaş