2023 model Hyundai i20 10.500 kilometredeki aracımda Bugün e-5'te giderken motorun teklemeye başladığını fark ettim motor arıza lambası yandı elimdeki cihazı hemen yol kenarında bağladım. P0302 [0x0302] Cylinder 2 - misfire detected Durum: Onaylı ---------------------------- P0300 [0x0300] Random/multiple cylinder(s) - misfire detected Durum: Doğrulandı ve geçici olmayan bellekte saklandı, Bu sürüş çevrimi sırasında doğrulanmış hata var ============================ Motor kontrol ünitesiMotor kontrol ünitesi DTCs: 2 ---------------------------- P0300 [0x0300] Random/multiple cylinder(s) - misfire detected Durum: Doğrulandı ve geçici olmayan bellekte saklandı, Bu sürüş çevrimi sırasında doğrulanmış hata var ---------------------------- P0302 [0x0302] Cylinder 2 - misfire detected Durum: Doğrulandı ve geçici olmayan bellekte saklandı, Bu sürüş çevrimi sırasında doğrulanmış hata var
Araç 1 yaşında bile değil şaka gibi ustamı aradım Tekleme arzası var abi ya bobin ya buji dedi. Gülermisin ağlarmısın bu yaşta bu km araçta bunu yapıyorsa.
10.000 km'deki aracın bujilerini kurcalayan siz değil miydiniz? 1 yaşındaki araç için neden ustanızı arıyorsunuz, götürün servise garantiden ne gerekiyorsa yapsınlar.
Galiba havaların soğuması da etkili oluyor bu durumdan. Bende dün sabah aynı sıkıntıyı yaşadım ama arıza lambası yanıp söner şekildeydi. Usta buji tırnak aralıklarına sentil ile ölçerek bir miktar daralttı. Aracımda LPG sistemi var . Şuan için sıkıntım kalmadı araç daha stabil çalışıyor. ileride nasıl olur bakacağız duruma.
Aradım servisi geldi aldı götürdüler arabayı garantisi devam ediyordu 3 saat sonra aradılar beni abi dedi yakın zamanda motoru yıkadın mı sen dediler evet dedim tazyikli su ile mi yıkadın dedi dedim evet neden sokete su kaçmış Çünkü dediler. Yıllardır yıkarım ben motor ilk defa böyle bir sıkıntıyla karşılaşıyorum aradım ustamı dedim böyle böyle diyorlar dedim motorun ısısından sokette nem mi kalır dedim gitmez mi dedim gitmez abi dedi demek hata bendeymiş
özellikle benzinli motorlar çok tehlikeli, en azından ben ne zaman temiz olsun deyipte yıkasam başıma iş geliyor...tövbe ettim kayinbiraderin getz vardi o zaman motor pis diye yikadik o zaman bin lira para harcadım, tiguan varken de fara su kaçmış 3 bin tl de ona harcadim diye bir daha sadece siliyorum
Vallahi yıllardır yıkarım kaç tane araba değiştirdim hepsini de yıkadım hiç problem yaşamadım neyse bu aracı yıkamamak gerekiyormuş demek ki ben de tövbe ediyorum çektiğimiz rezilliğe değmedi.
Su iletkendir yapmayın etmeyin. Motoru yıkadıktan sonra çalıştırırken bile sıkıntılı . Soket içindeki artı eksi denk gelir gümm .
Yıkamacıya gittiğimde , poşetle izole ettiği beyinleri belirledim , kendim poşetleyip , yıkıyorum köpürte köpürte bir sıkıntı yaşamadım şükür. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok severek kullanıyorum hiç bir şikayetim yok çok şükür benden kaynaklı bir sorun olması sevindirdi beni toz kondurmak istemem