Öncelikle Selamün Aleyküm arkadaşlar İlk olarak şunu söylemeliyim arabadan pek anlamam sorumu bu doğrultuda değerlendirirseniz sevinirim. Kısa bir zaman önce 98 model 1.5 gls aldım. Fakat aracın motor takozlarında problem çıktı. Motorun vibrasyonu rahatsız edici bir seviyede idi. Ustalar takozların değişmesi gerektiğini söylediler. Bende travez ile beraber 3 tane takoz aldım sağ ön ve arka. Bunları değiştirdiler sesin bir kısmı kayboldu. Fakat halen arabada bir ses mevcut başka bir ustaya danıştığımda sol takozunda değişmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir usta zamanla bu sesin kaybolacağını söyledi sol takoz hakkında herhangi bir şey söylemedi. Sorum şu bu arabada kaç tane motor takozu var ? İnternette ben ancak 3 tane bulabildim. Eğer 3 tane ise neden hala zırıltı devam etmekte ? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler
Toplam 4 adet takoz bulunur. İkisi altta ön ve arka olmak üzere, bir tanesi solda hava filtresi kutusunun altında, bir tanesi ise sağda direksiyon hidrolik deposunun altında, bütün takozları değiştirip hala titreme geçmedi ise enjektörlere ve ateşleme sistemine bakmak gerekir Tapatalk for windows phone
Teşekkür ederim Halil fakat bu bujiler ile alakalı bir titremeye benzemiyor. Titremenin ötesinde motorun vibrasyonunun kaportada oluşturduğu zırıltı diyebilirim sol takozuda değiştirmek gerekiyor anlaşılan
Motor takozu ile iş bitmiş sayılmaz, motor vibrasyonu giderken yapıyor mu? Veya araç harekete geçtiğinde vibrasyon azalıyor mu? Eğer azalıyor yahut yapmıyorsa şayet şanzıman takozlarına dabir bakmak gerektiği kanaatindeyim. Bu konu bir çok sebebe bağlı olabilir. Tartışmaya açık bir konu bu
Problemi hallettim arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Bir çok usta takozların problemli olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler. Bende dolayısıyla söyledikleri gibi takozları değiştirdim travez dahil. Son götürdüğüm usta aldığım sağ takozun problemli olabileceğini söyledi. Bende parçacıya gidip bunları anlattım. Problem takozdan ise değişeceğini eğer değilse denemek için vereceği ikinci takozuda satın almam gerektiğini söyledi. Aramızda konuşurken orada bulunan bir usta sesi dinlemek istedi. Arabayı çalıştırıp bir kaç saniye dinledikten sonra bunun takozla alakalı olmadığını kendisinin bu hatayı gidereceğini söyledi. Bende yanına gittim arabanın altında ve üstünde bir şeyleri sıktı oynadı ve sorunu giderdi. Ne yaptığını sormadım zaten söylemeyeceğini belirtti. Bende eline sağlık dedim ve oradan ayrıldım. Kendi söylediğine göre bir çok ustanın bu sesi takoz sesi olarak algılayacağını söyledi. 4 takozu değiştirsem bile bu sesin kesilmeyeceğini de ekledi. 1 aydan fazladır bu problemle uğraştım 700 lira kadar parça ve işçilik ödemesi yaptım. Adam 40 liraya halletti.
Geçmiş olsun, takoz gergilerini ve lastiklerini yağlamış olabilir. Bakalım ses ne kadar süre kesilecek. Tekrar ses olduğunda bikgilendirirseniz seviniriz.
Teşekkür ederim yağlama yaptığını zannetmiyorum. Çünkü elinde sadece levye ve sıkma işlemi yapan hava ile çalışan alet vardı (ismini hatırlayamadım aletin ) ayrıca takozların bulunduğu yerlerde de pek uğraşmadı. Bende merakla sesin yeniden oluşup oluşmayacağını bekliyorum olursa sizleri de bilgilendiririm.
geçmiş olsun, usta ya alt tarafta sürten bir şeyleri düzeltti, mesela manifolda/egzosa temas eden birşey olabilir. ya da alt takımdaki boşlukları düzeltti. yan sanayi takozların problemli olduğunu biliyoruz. siz bir şekilde arızayı giderdiyseniz sorun yok.
Aynı sorun bendede var vibrasyon motor üst takozu ile şanzuman üst takozunu değiştireceğim bakalım ses kesilecekmi nerdeyse komple motor şanzumanı aşağıya indirtecektim.