2011 model Hyundai i20 motor soğutma suyu nereden ekleniyor? 2 yer var 1 tane F ve L çizgilerinin olduğu depo gibi bir şey bir de mavi kapağı olan devamında boru şeklinde giden bir yer var. Bir de antifiriz eklemeli miyim? Musluk suyu mu kullanmalıyım yoksa özel saf su falan var mı?
Merhaba Hyundai tarafında genelde cam suyu deposu mavi kapaklı olur , devamını pvc boru beyaz boru olarak görebilirsiniz. Ayrıca mavi kapak üzerinde cam yıkamayı işaret eden simge bulunur. Soğutma suyu deposunun üzerinde F ve L çizgilerini görebilirsiniz. Genelde motora karşıdan bakınca sol tarafta görürsünüz. Ekteki resimde mavi kapaklı olan cam suyu deposu ve arkasındaki de soğutma suyu deposu. Saf suya filan gerek yok bence. Normal su ile tamamlayabilirsiniz, çok pinpirikli iseniz hazır satılan içme suyundan koyun. Suyunu az eksilmiş ise antifiriz eklemeye de gerek yoktur. Biraz suyunu ekleyin yeter. Ayrıca aracınızı daha iyi tanımak için muhakkak kullanım klavuzunu okuyun. Foruma kayıt olanlara hep aynısını söylüyorum. Elinizde basılı olarak var mi bilmiyorum ama linkteki konudan pdf olarak indirebilirsiniz. Sorularınızın cevapları da yine kullanım klavuzunda vardır. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-kullanim-klavuzlari-tanitim-kilavuzlari.19120/ LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eyvallah, çok saol. Son olarak suyu deponun kapağından mı ekliyoruz yoksa başka bağlantılı bir yerden mi ekliyoruz?
Deponun kapağından ekleyin. Ayrıca motor soğukken radyator kapağından da kontrol edin derim. Radyatör kapağı bastırarak çevirip açılıyor bilginiz olsun. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi