Arkadaşlar getz 2010 oto. vites arabam var.Kullanma klavuzunda anahtarı on konumuna getirdiğinizde motorsuyu sıcaklığı 120 derece ve üzerinde ise kırmızı termometre ışığı yanar,60 derece ve altında ise mavi termometre ışığı yanar diyoe.Anahtarı on konumuna her getirdiğimde kırmızı ışık birkaç saniye yanıp sönüyor.Mavi ışığı hiç görmedim.Mavi ışık için bir yer yapılmış ama hiç yanmıyor.Servisi arayıp bilgi aldım.Servis 2010 modellerinde mavi ışık yoktur dedi ama kırmızının yanında mavininde yeri var.Bilgisi olan var mı?Motor suyu sıcaklığı yüksek olursa kırmızı ışık sürekli mi yanar? Bir hafta önce suyun eksildiğini farkettim ve su takviyesi yaptım.Dün kontrol ettim su yine azalmış?Bu normal mi?Yoksa bir su kaçağı mı var?
bende de 2009 model getz var araştırdığım kadarı ile 2009 modelden sonra hyundai mavi lambayı kaldırmış sadece kırmızı lamba var oda yandı mı kenara çekip beklicezzz
Dün eksilen suyu tekrar doldurdum.Demin baktım su eksilmemiş.Bu sefer sanki artmış.Motor ısınınca suyun miktarında artma mı olur?
Motor ısınınca su tamamlama kutusunda MAX üzerine çıkması normaldir. Araç soğumadan sınırlar doğru noktaya gelmez. Rahat olun. En azında HARARET yapınca kırmızı ışık uyarısı veriyor. 73-74 renault TL lerde sadece şarj +marj lambası anlık yapın sönüyordu. O da görebilirsen
Peki suyun eksilme sebebi ne olabilir?Lpg taktırdığım gün teknik ekip su takviyesi yaptık siz sonra tekrar kontroledin dediler.Bir gün sonra kontrol ettim su bayağı azalmış.Takviye yaptım.Arabanın altına baktım kaçırma da yok.5 gün sonra tekrar baktım yine L kısmına gelmiş.Sızdırma yok.Olsaydı araba park halindeyken altında ıslaklık olurdu.Acaba su niye eksiliyor.Bugün yine doldurdum bakalım azalacak mı.azalırsa servise götüreceğim.
lpg dönüşüm kitine bağlı olan su hortumundan su kaçar damlayamadan buharlaşır sizde farkedemeyebilrisiniz. Bu da bi ihtamal