Arkadaşlar Merhabalar; bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 2009 model 1.4 era benzinli aracım var. aracımı aldıktan sonra 11 ayiçinde motor suyu seviyesi yedek depodaki F(full)den L(low) seviyesine indi. Servise götürdüğüm zaman bunun bir sorun olmadığını, normal bir durum olduğunu söylediler ve su eklediler. sizlerde de böyle bir sorun var mı? Bu durum normal mi?
öncelikle aramıza hoş geldiniz, bende de 1.4 era var ve alalı 7 ay falan oldu, benim su seviyesi sizinkinden daha çok azaldı, 2 defa L seviyesine düştü. su ekledim şimdi azalmıyor çoktandır. yaz mevsiminden dolayı azalmış olabilir. ayrıca antifiriz oranı çoksa o yüzden de azalmış olabilir.
arkadaşlar ayıplamayın ama yedek depo nerde ? bende 2008 era var direk radyadör gözüküyor. eski arabamda yedek depo mevcuttu
Yeni olsun eski olsun her araç su eksiltir zamanla. Hele ki 11 ayda dediğiniz seviyeler gayet normaldir. Aracınızı kışları ayda yada 2 ayda bir, yazları ise 2-3 haftada bir soğutma suyu kontrolünü mutlaka yapın. Eğer haftada yada 2 haftada bir0.5 ltve üstü su eksiltmesi yapıyorsa mutlaka servise gösterin, su kaçağı yada başka bir problemi olabilir(hava da yapmış olabilir), bu zaten size aşırı hararet yada çabuk yükselen hararet olarak geri dönecektir. Hatta su çok azaldıysa soğutma fanı bile harareti azaltmaya yetmeyerek motorun yanmasına bile sepep olabilir. (Seneler önce unom'da hortum kopmasından göstergenin sıfır göstermesi ile takip edemeyip az daha yakıyordum, ordan iyi bilirim..) Tecrübeli bir sürücü iseniz ve aşırı dur kalk yapmıyorsanız, arada sırada hararet göstergesine göz atarak, araç kullanımıza bağlıhararet tepkilerini gözlemleyebilirsiniz. Düzenleyen : skywalker