Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Sübap Değişimi Usta Tavsiye

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda hokans tarafından 21 Mart 2019 tarihinde açılan konu

1. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba,
    2011 model Hyundai Elantra sahibiyim. 102.000km yol yaptım. Yaklaşık 82.000 kmdir BRC My11 LPG sistemi ile devam ediyorum. Son zamanlarda araçta güç kaybı yaşamaya başladım. geçen ay iki kez ilk çalıştırmadan 3-4 dakika sonra araç stop etti. Daha kompresyon testi yaptırmadım fakat sübaplarda uzama ya da erime olduğunu düşünmeye başladım. İstanbul'da Hyundai motorlar hakkında bilgi sahibi, sübap değişimi yapabilecek bir usta var mıdır? Genellikle motor kapağı açıldıktan sonra motor üst kapağı traşlanıyormuş. Bu traşlama motor kapağını sübaplara doğru yaklaştırmaz mı? Bu traşlamanın nedeni nedir?

2)Sabahları ilk çalıştırmada "lifter" sesi artık çok rahatsız etmeye başladı. Hazır üst kapak açılmışken lifter değişimi yapmamı önerir misiniz? Bu sesin kesilmesini sağlar mı?

2. ismailke

ismailke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    İSMAİL SAĞBİLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
  3. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aracımı bugün servisten teslim aldım. Sorun sübaplarda değilmiş. Özellikle motor soğukken stop etme, sarsılma gibi problemlerin, direkt LPG'den kaynaklı olduğunu düşünüp sübapları suçlamıştım. Problem çok çok daha basitmiş. Fren müşrü bozulmuş. Bu nedenle araç stop ediyormuş. Şimdilik ucuz atlattık.
    Lifter sesi ile ilgili ise genelde Hyundai motorlarının lifter sesi olduğunu belirttiler. Araç yaş aldıkça fincanlardan gelen bu ses sabahları iyice artıyormuş. Fakat motora hiçbir zararı yok dediler. Sübapların değişim zamanı geldiğinde çok arzu edersem lifterin de değiştirilebileceğini söylediler. Zararlı bir durum olmadığı için şimdilik erteledim.

Halil ve ismailke bunu beğendi.
  4. ismailke

ismailke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    İSMAİL SAĞBİLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba, sizin adınıza çok sevindim. servis iyi tespit etmiş arızayı gerçekten. Geçmiş olsun iyi sürüşler.

Bu Sayfayı Paylaş