Merhaba Eskiden skoda Favorit kullanırdık. Hararet sorunları vardı. Aracın radyatör suyunu boşaltır temizlerdik. Her tarafa sarı pis su dökülürdü. Bu evans uygulamalarını izledim, her nekadar arabam Skoda olamasada işin içine su girince arabamın içindeki suyun ne kadar temiz kaldığı konusu hep şüphe uyandırmıştır. Aracımda fabrikadan gelme, serviste ekleme yapılan klasik kırmızı antifirzli su var. Bunun 3 yıldır moorum kullanıyor. 53000 km oldu. Değişmesi gerekirmi. Hararet sıkıntım yok. Hep 87 derecede çalışır arabam. Trafikte 92 derece fan acar. Soğutma suyu değişimi ve kanalların temizliği için ne zaman beklenmeli.
Şunun gibi aletlerle soğutma suyunun donma noktası ölçülebilir. Değişim size kalmış. 2-3 yılda bir yenilenirse insanın içi rahat eder
Degistirmenizde fayda var ama olcturmeden degistirmeyin...Bence daha en az 1 yil sorunsuz devam edersiniz...Dikkatli ve titiz degilseniz eski antifrizinizde ki kaliteyide bulamayabilirsiniz...uzerinde eksi 35 yazar ama koyar olcturursunuz eksi 3 cikar...Guvenilor marka antifriz secimine dikkat edin derim ben....bizim antifrizler yessil renk bide...
Arkadaşlar antifirizin raf ömrü 3 yıldır.Yani aldınız antifirizi 3 yıl kullanmadınız bidonda bekledi 3. yıldan sonra özelligini kaybetmeye başlar.Araç üzerinde ise 2 yılda bir degişmesi gerekir.Şöyleki antifiriz -30 dercedir.Fakat kullanım alanınız yaşadıgınız şehir -10 'dan aşşagı görmüyordur.Bu yüzden size ilerki yıllarda sıkıntıda çıkarmıyordur.ama bilinki özelligini yavaş yavaş yitiryor.Çok büyük fiyatlarda satılmıyor zaten 10-20 bilemedin 30 tl..İki yılda bir degişecek zaten ..araç suyu donsa bilmeden çalıştırsanız eniyi ihtimalle devirdayimi kırasınız çıkacak masrafla kıyaslayın...kolay gelsin..
kapalı devre sistemde sorun yoksa asla açma derim. hiçbişe olmaz zaten önümüz yaz kışa girerken antfiriz derecesini ölçtürüp gerekirse müdahale et derim
3 yılda değiştirmek iyidir... kitapçığında fabrika antfrizi 3 yıl sonra dan koyduklarınızı 2 yılda değiştirin yazmıyor mu ? bizim i20 lerde böyle yazıyordu...
ben suyun rengine göre değiştiriyorum. rengini beğenmezsem bakkala gidiyorum 5lt içme suyu alıyorum (musluk suları kireçli diye) petroldende antifirizi alıp koyuyorum yarı yarıya ekliyorum tamamdır.