Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MOTOR SOGUKKEN ILK MARSTA STOP EDIYOR.

'LPG Sistemleri' forumunda martin81 tarafından 24 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaslar, aracim Hyundai Elantra 1,6 2004. Mayis ayinda 30 000 km de Atiker sirali Lpg taktirdim(su anda 37 000 de) . bir aydir aracim gunun ilk calistirmasinda devir 1500-2000 olup sonra rolantiye girmesi beklenirken devir bir-iki kere yukselip dusuyor ve stop ediyor. bu arada stop etmesin diye biraz gaz verince -ki stop etmesine engel olamioyrum- koku geliyor. ikinci marşta sorun olmadan calisiyor.

Lpg servisine gittimde kelebeğ'i temizlettir gaz ile ilgili değil dediler. Kelebeği temizlettim, bujiler yenilendi. ama sorun devam ediyor. yarin tekrar lpg servisine gidecegim. Bu sorun baslangicta yoktu, bikac ay sonra arada bir olmaya basladi pek onemsemedim. fakat artık hergun oluyor ve can sıkıcı. Benzer sorun yasayan arkadaslar var midir ? veya bir bilgisi olan..

2. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    37 binde kelebek temizlenmez bence lpg sisteminde bi arıza söz konusu başka bi ustaya gösterip sorunun ne olduğunu anlayabilirisin lpg servisini dinlersen sıfır motor yaptırıcaksın gibi geldiyo bana https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bende lpg taktırmayı düşünüyordum ama bu tür sorunlardan sonra gözüm korkuyo...

4. Misafir

Misafir Guest

İyi bir marka ve iyi bir firma olduktan sonra mesele yok.....ama yinede korku başa bela.

5. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle alakası yokki eğer lpg sıralı sistemse zaten motor ısınana kadar benzinle çalışıyor nasıl lpg ile alakası olabilir..

6. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Akkadaslar iki gun once depoyu ceyrek deponun usutune cikarmistim. dun ve bugunkucalistirmamda stop etmedi, yine duracak gibi oldu ama kendini toparlayıp rolantiyi aldi. biraz daha gozlem lazim.. bakalim depo yakit olunca sorun cozulebilir belki

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydın. Gazdan benzine geçiş sıcaklığını kaç dereceye ayarlattınız? Yada ortalama sıcak yada soğuk havada ne kadar sürede gazdan benzine geçiş yapıyorsunuz?

8. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi gunler, gecis sicaklığını değer olarak bilmiyorum , ancak bi dahaki sefere ustaya soracağım. benzinden gaza geçis cok kısa surede oluyor calistirinca vitese takıp gaza basınca lpg ye geciyor. yok eger rolantide calisirsa hemen gecmiyor .

9. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugun ve dun sorun yasamadim biraz daha takip etmem gerekecek sanırım. Eger benzin doldurmam , depoyu biraz sisirmem buna sabepse, sorun diger arkadaslarinki gibi cozulmus olcak. ama cozum bisey soylemek icin erken.

10. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Normal şartlarda, yani motor sıcakken sorun yoksa, LPG geçiş zamanını, motor suyu sıcaklığı 38-40 dereceye geldiğinde geçecek şekilde ayarlatın.

Sabahları moto soğukken, kısa yada uzun süre aracınızdaki rölanti regülatörü motorun enkstra gaz ihtyiacına göre rölanti motoru yardımı ile bir miktar daha motorayakıt gitmesini sağlar. Sizin aracınız gaz geçişini çok erken yaptığı için, rölanti motoru daha devrede iken, mevcut düşük basınçlı gaz ile aracı çalıştırmaya zorlamaktasınız. buda rölanti dalgalanmalarına neden olur.

LPG'ye erken geçmek biraz tasarruf katkısı sağlasa da, motor ömrü açısından son derece zararlıdır. Yaz kış mutlaka 40 derecenin altında geçiş yapılmamalıdır.

11. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dedigin olabilir. En iyisi gecis sıckalığına bi baktırmak. normal seviyeye getirmek. baska birinde okumustum 35 'ten 45 dereceye cıkartmıs. 40 yerine 45 yapsam iyice ısınıp da gecse zararı olmaz heralde ? Merak ettigim bisey daha var. Arac benzinle calisip gaza geciyor. Ama aracı durdurduğumuzda en son gaz kullanmıs oluyoruz. Dolayısıyla hatlarda bir miktar gaz kalmıs olmuyor mu.

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sıcaklığın daha da artırılmasının bir faydası yok. İdeal gaz sıcaklığı 40 dereceden sonra yeterli verime ulaştığı, bundan sonraki ısınmaya bağlı basıncı, regülatör içindeki sübabın dengelediği düşünülürse, faydasız bir uygulama olacaktır.

Aracınızı durdurduğunuzda gaz kullandığınız doğru. Ama motoru durdurduktan sonra LPG soğuyarak hacmini kaybeder. Mevcut soğuyan gaz regülatör içine kaçar ve regülatör basınç sübabı, çok düşen basınç. nedeni ile enjektöre gaz gidişini önler.

13. brachia

brachia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benimde kafama takılan bişey var. 99 model lpg li accenttim var arabayı caışlırtırdığımda rolantideki devir 2500 lerde oluyo bi süre sonra kendiliğinden 9000 e düşüyor. bu durum saoğuk veya sıcak havaya göre değiştimiyor. acaba oromatik cikle konusumu yoksa bi problemmi var anlayamadım.

14. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili martin, aynı araç ve aynı sorunlar tıpatıp bende'de var.Sorunlarla ilgili gelişme olursa görüşelim.

15. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Navy35 kardesim. dun de calistirdim arabayi bi sorun olmadi bugun aksam da calistircam gunun ilk calistirmasini yapicam. Ne zamanki depoya 30 liralık benzin aldım ceyregi cok az gecti, o zamandn beri stop etmedi. fakat daha onceleri benzin seviyesi ne olursa olsun calisiyorudu. bi sure daha gozlemlicem. boyle benzin koymakla sorun cozuluoyrsa. depoyu ceyrek deponun altina dusurmeden hatta yarim depo kullannicam. hatta arada bir de icindeki benzin uzun sure depoda kaldigi icin tamamını bosaltana kadar surekli benzine kullanicam hepsi bitsin sonra ilave benzin koyucam. demek istedigim arada bir depodaki benzin komple yenilensin. ilerleyen zamanlarda gozlemlerimi burdan paylasicam..

16. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler tolga, iyi oldu ogrendigim yoksa daha da artırmak aklımdan geciyodu sıcaklığı.

17. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifRica ederim...Bu konu hassastır. Sabahları soğuk ve basınçsız gazla özellikle jigle devrede iken motoru çalıştırmak çok zarar veriyor.

18. mandufla

mandufla Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    buna benzer bir sorunla bende 1 haftadır uğraşmaktayım.. aracım 2002 accent ve temmuz ayında mersinde KME marka sıralı sistem taktırdım...ve sonra aracın ilk  marşta çalışmama problemi başladı...size şöyle söylim..sabah 07.55 te çalıştırmaya başladım, 08.15 te çalıştırabildim..bu kadar berbat yani durum..marş dinamosunu yicem aküyü yicem..herşey olabilir yani..burdaki ustama anlattım durumu sabah geldi ve durumu kendi gördü..söktü bişeler yaptı ve galiba sorunum hava akış sensörü ( hava akışmetre,debimetre diyede geçiyor) nden kaynaklanıyormuş..şimdi 15 dakika falan değilde 3. 4. marşta çalıştırıyorum..ve bu duruma çok seviniyorum...

19. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar konu başlığında yazdığım sorun epey zamandır yapmıyor umarım bi daha da yapmaz. Buna benzer çok kişide problem olduğunu öğrendim. Bendeki sorun depo benzin seviyesini çeyreğin üzerine çıkarmakla geçti. Tabi herkesin çözümü farklı olabilir veya aynı da olabilir. Benzer sorun yaşayanlara muhtemel çözümlerden birini sunmak, paylaşmak forumun amaçlarından. Umarım fayda sağlayan arkadaşlar olmuştur. Saygılar..

20. martin81

martin81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgili navy, bendeki sorun yukarıda yazdığım şekilde çözüldü. Senin aracın durumu nedir. Sorun hala var mi bi çare buldun mu..

Bu Sayfayı Paylaş