merhaba, 2002 model hyundai accent 1.5 gl aracım var. Stafanelli sıralı sistem lpg mevcut. Araç 1 haftadır. ilk çalışmada 3 silindir çalışıyor, belli bir ısıdan sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda araç normal haline geliyor. Konuyla ilgili farklı lpg beyinleri denedi , bujilere ve kabloları kontrol edildi fakat bir türlü sonuç alınamadı. Bugün ustanın biri araç su ısı sensörü değişirse arıza geçebilir dedi ama mutlaka orijinal olmalı diye tembihledi. Sizlerden böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Şimdi buna benzer durum genelde ateşleme ile alakası vardır. Onunda ana kayna bobin olabilir. Şimdi Buji değişimi olmuş kablo değişimi olmuş bir bobin kalmış.
Bu sorunun lpg kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum . Çünkü eğer lpg kaynaklı olsa Benzinde aynı sorun olmaz. Üç piston çalışan araç çok sakat neden? Çalışmayan bir piston yakamadığı yakıtı eksoz içine verir ki o zaman yanma eksoz içinde olur. Diğer arkadaşlar bu konu da ne düşünür? Bilemiyorum...
üç silindirle çalıştığına nasıl kanaat getirdiniz? silindirlerden birisi ateşleme mi yapmıyor? yoksa sıkıştırmada yani supaplarda pistonda falan mı bir sıkıntı var? çalışmayan bir adet silindir probleminde çevredeki en bariz örneklerden olan çalışmayan silindirde buji veya ateşleme problemi yada çok nokta enjeksiyonlu motorlarda manifolt üzerinde çalışamayan ve silindire en yakın olan benzin enjektörünün arızasından kaynaklı olabilen bir problemin su sıcaklığı sensörü ile ne alakası var? Benzin enjektörlerinden birisi çalışmazsa benzinde iken silindirin birisi tam düzenli çalışmaz yada motor gücü kaybı kendini belli eder, bu durumda araç tüpe geçtiğinde benzin enjektörleri kapanıp lpg enjektörleri manifolta eşit biçimde gaz bastığı için motor düzgün çalışır. Benzin enjektörlerine baktırdınız mı? soketi çıkmış olabilirmi? olanağınız varsa direk ilk marşta tüpte çalıştırmayı denediniz mi? o zamanda aynısını yapıyor mu?
bilgisayardan baktığınızda enjeksiyon süresi 4 silindir içinde varsa sorun ateşlemede demektir. http://www.mscsi.net/destek/konu/stefanelli-fakir-kalibrasyon.741/ ilk mesajdaki fotolarda görünüyor 4 silindirinde enjeksiyon süresi.
günaydın, sabah araç maalesef lpg de çalışmadı. Normal çalıştırmak zorunda kaldım. Yine aynı arıza devam ediyor.
Birde şunu fark ettim araç yolda giderken bazen kasıyor sonra düzeliyor HUAWEI G610-U30 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi