merhabalar, forumda araştırdım ancak bu konuda bilgi bulamadım. aracım 2002 1.3 LX 1000 Km de 1,00 lt yağ eksiltiyor,diğer foumlarda usta arkadaşlara danıştım bor power kullanmayı düşünüyorum. motor silk hakkındada bilgisi olan var mıdır?
bor power değilde motor silk kullanmanız daha etkili olacaktır. motor silk bir yağ katkısı değil, motor katkısıdır. motorun daha sessiz çalışmasını, aşınmaları azaltmaları ve yakıt tüketimini azlaltır. ayrıca metalle karşılaşınca reaksiyona geçerek sıvı bor dan katı bor 'a dönüşür böylece motordaki aşınmış bölgeleri kapatır. metalle reaksiyona girdiği için siz defalarca motor yağını değiştirseniz bile motor yağıyla birlikte akıp gitmez. 150.000 km boyunca motorda görevini yapar. Düzenleyen : kentaur
Bor power'in yağ eksiltme konusunda pek faydalı olacağını düşünmüyoru, sadece bu ürünün değil, hiç bir yağ katkısınınbu konda yapabileceği pek bir şey yok, bir an önce yaptırmaya bakın,segman la kurtarabilirsiniz gibi gözüküyor...
çoşkun üstad, aslında bende yaptırmak istiyorum ama şuanda durumum yok, bu sebepten alternatif yöntemlere yöneliyorum. ne kadar doğru bilemiyorum ama bu ürünleri kullanarak sonuç alanlar var galiba.
Eğer sonuç alan varsa bende yaptırayım... Sonra ucuz etin yahnisi yavan olur misali motoru elimize almayalım
Ben aşağı yukarı 142.000. de motor silk kullandım ( Eksiltme 1.000. km de 250 - 300 gram gibi idi ena fazla okadar bile değildi belki ) Motor silk kullandım O yağdan hiç eksilme olmadı ancak sonraki değişimde yağ eksiltme devam etti hatta arttı kullandığım yağ magnatec değişim periyodum 7500. km dir, Coşkun beye bir sorum olacak üstadım benim arabada çekiş düşmesi yok ancak yağ eksiltme biraz hızlandı şöyle diyim 1000. km de yarım litreye yakın ancak ben segmanlardan şüpelenmiyorum, Ben süpap üstü lastik veya keçe mi diyorsunuz daha çok o kısım dan şüphe ediyorum, Sadece süpap lastiklerinin elden geçmesi yeterli olurmu yoksa segmanlarada bakılması iyi olurmu yada dersenizki eksiltme daha çok tehlikeli bir durumda değil dersenzi bir süre daha kullanmak taraftarıyım, Yada motorda üfürmeyi şu yolla anlayabilirmiyiz motor çalışırken yağ kapağını açıp elimizi dayasak ve tam gaz versek hava gelirse üfürme var anlarmıyız, Yoksa yağ sıçrayıp kapaktan elimizimi yakarız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Araba Accent 98 1.5 gls bu arada Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen : klimur
bende de 2000 accent gls var.yaklaşık 1000 km de 2 lt yağ eksiltiyordu.contadan dolayı motoru açtırdım.bir yağ sekmanı gitmiş.silindirdede yağlama yaptığını gözümle gördüm.şimdi herhangi bir eksilme yok 1000 km dir kullanıyorum.bencede vakit geçirmeden sekmanlarını elden geçirt.takım sekman 100 tl bile değil.4 silindir, takım sekman,takım kol yatağı,buji ve kablaları 400 tl tutmadı.
gercektende fiyat çok makul geldi bu işlemde motor kopmle segmana mı giriyor?? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif
Arkadaslar masraf cikmasin diye bu arayislar ama maalesef nafile! Bosuna paranizi alternatif urunlere harcamayin. Yag yakma problemini halletmenin yolu mekanik mudahaleden geciyor. Ust kapak ve contasindan baslayarak elemanlarin kontrolu ve gerekli islemlerin yapilmasiyla ancak sorun cozuluyor. Akla ilk gelen sekmanlarama bilinmeyen hararet gecmisi sonucu kapak contasindan veya subap lastiklerinden de yag kaybi olabiliyor. Buna iliskin iki tur test yapilabiliyor: Bujiler sokulup kompresyon testi yapiliyor, sonuclar anlamliysa sekmanlar gorevini yapiyor demektir. Emin olmak icin ust kapak sokuldukten sonra silindirlerin icine ozel ince bir sivi enjekte ediliyor ve bu sivida kayip olup olmadigi (asagiya sizdirmamasi gerekiyor) gozleniyor. Bahsettigim ornek problemde sorun kapak contasindaydi, sekmanlar saglam cikmisti. Kapak taslandi, conta degistirildi ve yag yakma kesildi. Not: Testlerin guvenilirligi konusunda hicbir fikrim yok. Bilgisi olanlar katki saglarlarsamemnun oluruz. Düzenleyen : zuniga
Kusura bakmayın foruma girmeye fırsatım olmadı...üstten egzantrikli motorların hepsi kapağı dışarı açıldığında yağ atar, bu şekilde sonuç almak doğru değil...test için elinizi egzost çıkışına yaklaştırın, gaz verineğer yağ parçacıkları gelirse yağ yakıyor demektir...1000km'de yarım litre çok bir şey değil, panik yapılacak bir şey yok, açık yağ ilave edip kullanabilirsiniz, ta'ki iyice "mavi duman" atana kadar, sübap keçeleri ise "sadece ilk marşda" duman atıp daha sonra kesiyorsa değişmesi gerekir...Bu arada ilave etmek için açık yağ20W/50 kullanın... Düzenleyen : Coşkun Uçar
Hocam, aracın yağ yakması demek segmanların aşınıp yağı sıyıramaması demektir, kalan yağda patlamayla beraber yanar ve "mavi duman" olarak egzosttan çıkar, bu durumda koyacağınız katkı maddeleri segmanların tamiri için hiç bir işe yaramaz, ancak yağa etki eder o kadar, yani bir miktar yağı korur, yanmasını engeller felan ama motoru tamir etmez yani...
bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, en kısa zamanda aracı işin ehli bir ustaya göstermekte fayyda olacak sanırım.