Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor sıfırlama sağlıklımıdır?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda EnginTepe tarafından 10 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Değerli arkadaşlar,
    Piyasada başta taksi çıkmaları olmak üzere araçlara motor sıfırlama yapılıyor kullanıma bağlı 200.000 de ağır bakım, 300 binde yağ yakma Başlamışsa reflekte edilir. Yenlenir.
    Peki,
    Yenilenen motor ne kadar saglıklıdır. Degişen parcalar fabrikasyon kaliteyi aratırmı.
    Mesela 13 bin tl miz var. Siz olsanız,
    98 99 yada 2001 120 150 bin km de milenyum accent mi alırsınız,
    Yoksa 2006 2007 model. Sıfır km motor taksi çıkması accent era mı alırdınız.

İki durumda da araçlar kozmetik olarak temizdir.

Ve ayrıca 95 98 2001 model accent araçlara 2004 admire yada 2006 2008 era direksiyon simit i uyarmı. :) en çok bunu merak ediyorum.

Görşlerinz nelerdir.
    Teşekkürler.

2. JoeDalton

JoeDalton Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Taner ÇOLAKER
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    valla biz araba alırken internetten araştırdık herkes taksi çıkmasına karşılardı yani doğruda yıpranıyr arabalr bence accent daha iyi bi fikir
    büyüklerimiz bişiyt bilşr heralde :)

3. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Yani ben almam diyorsun. :) peki neden almazsın senin görüşün nedir.

4. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence düzgün bir milenyum daha iyidir en azından kullanım şekli daha düzgündür ticariler genelde yorgun araçlar

EnginTepe bunu beğendi.
  5. JoeDalton

JoeDalton Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Taner ÇOLAKER
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Şimdi taksi çıkmaları şehir içinde sürekli çalıştıkları için yıpranıyorlar dur-kalk sonuçta her taksicide arabasına iyi bakmıyor motoru değiştirmeye gelincede motoru değiştirince parçalar uyacak mı yada sonradan bi sorun yaratırmı endişesiyle yaşamaktansa temiz accenti tercih ederim ama
    Temiz taksi çıkması bulursan bi segment attırırsın oda güzel olabilir
    Yinede ben accent derim milenyum kasaarınıda tercih edebilirsin

tapatalk :))

EnginTepe bunu beğendi.
  6. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Cevap lar için teşekkürler arkadaşlar. :)

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Taksi çıkması arabayı kullanmak için ucuza almak hiç akıl işi değil bence taksi çıkması araç yorgun olur motoru desen yağ yakma vs. karşılaşılabilir zaten taksi çıkmasını ucuza alsan bile o araba ileri doğru o parayı masraf olarak çıkartır senden istediğin gibi olmayabilir bana kalsa 13.000 bin liramı taksi çıkması araca değil temiz az kmli araca bağlarım hem yarın öbürgün satarken filan satışı daha kolay olur.

EnginTepe bunu beğendi.
  8. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Eğer ticariden çıkan aracın geçmişini biliyorsanız almak sorun olmaz. İnternetten gördüğünüz ticari çıkmasının ne durumda olduğunu anlamanız daha zor. Ticaride era çalıştırıyoruz 2008 model orjinal 350bin km'de hala masrafı, yağ yakması yok. Aynı durakta aynı model şuan 300bin km'de. 100 bin önce motor yapılmış, yürür aksamının yürümeyi bıraktığı araçta var. Yani arabayı kullananın araç sahibi mi yoksa şofor mü olduğu önem kazanıyor burada bana göre. 650 binde hala motor açılmamış araçta kullandım. Motor çok sağlıklı olabilir ama trim sesleri yüzünden alınmayacak halde bana göre. Yani eğer tanıdıktan almıyorsanız tamamen piyango diyebilirim.

EnginTepe bunu beğendi.
  9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bence de taksi çıkması büyük şans... Taksiciler özellikle büyük şehirdekiler çok hırçın kullanmak durumunda... Müşteriyi hemen kapmak, hızla gideceği yere bırakıp yenisini bulmak, trafikte seri olmak durumunda... Şoförlerin hepsi ticarilerin sahibi olmadığını, aynı taksinin durakta 1 den çok şoför tarafından 7/24 kullanılabileceğini de düşünürsek bence çok yıpranmış olabilir... Bir ara bende düşünüyordum... Temiz bir tane bulayım ucuza falan sonra açıkçası yemedi :D Taksiciler bakımlarını düzenli mi yaptırdı... Ucuza getirmek için yan sanayi yada çıkma/uydurma parçalar ile idare mi etti ? Kaliteli ürünler ile mi yoksa dandik mallarla mı günü kurtardı... Neticede ticari... Eğer illa ticari alacam diyorsanız şirket filoları sizin için daha avantaj... En azından yetkili servis/özel servis bakımlı olurlar... Uzun yol yaparlar... Bence bu seçeneği de düşünmelisiniz...

EnginTepe bunu beğendi.
  10. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Öncelikle hangi kararı verirseniz verin hakkınızda hayırlı olsun. Bizde de 2005 admire vardı 350.000 km yi geçmişti ama motora anahtar dahi değmemişti. 3-4 ay öncede 12.500 tl ye sattık satılması 2 gün dahi sürmedi, ama taksi çıkması alacaksanız geçmişini bilmenizde fayda var hor kullanılmış bir araç başınızı çok ağrıtır. Ayrıca 2001 2002 olup hususi de kullanılmış ama sorunlu çok araba da var yani bence siz alırken hor kullanılmamış bir araç alın.

EnginTepe bunu beğendi.
  11. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Bu konuyu hem kendim için hem de başka arkadaşlara yardımcı olmak için. :) cevaplar için teşekkürler.

12. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Era iyi seçenek olur ama arkadaşlarında dediği gibi aracı biraz kurcalamak lazım,

Motor olayına gelince ne yapılmış bilmek gerek motoru yaparken herşey değişmiş mi ? taşlama yapılırken sonuna kadar bitirdilerse bi dahaki motor yapma ihtiyacında yapma imkanı olmayacak onları göz onüne almak lazım.
    13 lira ya era aramaktansa dolu dolu 2000 model elantra iş görür enazından arıza çıkarmaz masrafı olmaz.

13. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben temiz bi sahine binerim gidipte taksi cikmasi bi araca binmem ne bicim insanlar biniyor temizi pisi motor 0 olsa ne olacak arabanin ici pis olduktan sonra

HTC One cihazımdan gönderildi

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu araclarda problem olan motor degilki. Eranin 800,900 km gideri var. Problem binlerce kisinin bindigi , 24 saat calisan bir aracin yorgunlugu vs vs. Sizin icin Sorun motorsa zaten onu dert etmeyin.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Aynen Ersine katiliyorum hyundai motorda cok iyi skinti cikmaz

HTC One cihazımdan gönderildi

16. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Farklı cevaplar geldi. :) sadece era ile taksi ile kıyaslamayalım arkadaşlar genel olarak motor yenileme. Örnegimiz era idi.

Bende farklı markalardada. Düşündüm ama hep soguk kaldım, mesela bora, megane de var taksi çıkması. Birde normal binek araçların sıfırlaması. Nedir bu sıfırlama nasıl yapılır daha sonra tekrar istermi.

17. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    360 küsür bin kilometre devirip üst kapağı sökülmemiş Accent Era CRDi bir aracımız var tanıdığımızda daha üstündeki turbosu orjinal turbo sadece bakımı yapılmış.
    Edit Bu tanıdıkta taksici.
    GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    DüZgün kullanıldıkça km okadar önemli olmuyor daha öncede dediğim gibi 100 bin olmadan cacık olmuş araç motor var. Tamammiyle kullanıcıya bağlı.

19. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Geçen sene bu zamanlarda motor yaptırdım. 18-19 bin km oldu sorunsuz şekilde kullanıyorum.
    Opel ustası gidip hyundai yapmaya çalışırsa bana göre olmaz o iş. Her motorda uzmanlaşmış usta diye bir şey olması zor. Kia hyundai yapar anlarım ama her usta belli model veya markanın motorundan anlıyor.
    Motor toplanırken bende yardımcı oldum, kesinlikle işinin ustasının yapması gereken, çok uçlarda incelikleri olan bir şey. Ben orjinal parçalarla motor yaptırdım, çalışan ama sorun çıkarma ihtimali olan parçaların hepsini değiştirdim. Bu şekilde yapılır, düzgün şekilde kullanılırsa kesinlikle sorun çıkarmayacağına inanıyorum.

20. EnginTepe

EnginTepe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Engin Tepe
    Bu durumda güzel ama aman yapılsında elimden çıksın kimde onaylarsa patlasın diyen kişi oldukça fazla malesef. Sizin gibi yaptırıp da satan birinden alınır. 2000 model alacagına 7 8 yaş daha genç model almış olcaksın güncel bir kasa model olacak. Kozmetik olarak kapılar gıcırdar en fazla deformasyon 600 bin albea 400 bin km era gördüm kayıp yaşamamıştı. Direksiyon 250 tl degiştirir yda 150 tl deri kaplanır. Yeterki şase yürüyen cacık olmasın. Yılda yapcagı 15 bin km o taksi için aylık km belki hftalık :).

Bu Sayfayı Paylaş