2 tane radyatör hortumu varya bir tane radyatör kapağının ordan motora giden birde radyatörün altından motora giden Şimdi motordaki sıcak su üst hortumdan radyatöre mi gidiyo alt hortumdan mı motordaki sıcak su hangi hortumdan gidiyorsa o hortum ısındığında araç termostat açmış diyebilirmiyiz ? birde radyatörden giden su lpg regülatörüne gittiğinde motorun içinden geçmiş mi oluyor ? Motorun arkasında lpg regülatörüne giden hortum var T bağlantısı var sanırım oda kalorifer borusu oluyor bilgisi olan bilgi verirse sevinirim
termostat açılınca üst hortumdan sıcak su radyatöre gider, alt hortumdan soğuk su motor bloğuna girer. lpg regülatörüne motordan kalorifere giden su girer. radyatörle bir alakası yok oradaki çevirimin.
Alttaki hortumun üstekinden biraz daha soğuk olması normaldir değil mi Birde termostat hyundailerde nerede bulunur dışarıda olan bir parçamıdır
termostat, üst hortumun motor bloğuna girdiği yerde olur. termostat açılana kadar üst hortumda kaynar su olmaz. siz sorununuzu tam olarak yazarsanız daha iyi olur.
Aracı kullandıktan sonra üst hortum el yakıcak kadar sıcak ama alt hortum ılık diyebileceğim kadar sıcak. çok anlamıyorum acaba hava mı var diye düşündüm Havasını almak için Su kapağını açıp gaz verdim araç durduğu yerde 4000 devirde 5-6 dakika gaz verdim sonra su kapağından su genleşerek taştı ama çok hızlı genleşiyordu gazı kesince hemen içine geri girdi Şimdi üst hortumun el yakacak kadar sıcak alt hortumun ılık şeklinde olması normal mi birde ben böyle bi işlem yaptım 4000 devirde durduğum yerde gazladım su taştı bu yüzden aracın comtasına zarar gelmiş olma ihtimali var mı ? bunları merak ettim sadece
hyundai araçlarda radyatör havası alınmaz, sistem kendisi havayı alır. termostat açılınca üst hortum çok sıcak olur, alt hortum ilk çevrimde ılık olabilir ama durduğunuz yerde gaz basarsanız bir süre sonra o da sıcak olur. contaya bir şey olduğunu sanmıyorum.
serdar bey'in ilk yanıtta yazdığı gibi alttaki hortum radyatörden motora gidiyor. yani motoru soğutmak için motor bloğuna bağlanıyor. bu durumda üstteki hortumdan daha soğuk olması normal. hyundailerin soğutma sistemi çok iyidir ve genelde sıfır problemle çalışır. fazla kurcalamamanızı öneririm. hararet göstergesinde fazla hararet mi görüyorsunuz?
Çok yazdım hocam size ama lpg takılsa bile kendi havasını alıyor mu ordanda su geçiyor ya o yüzden sordum