Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor sesi ve sabahları tekleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kkeemmee tarafından 17 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi günler dilerim beyler.3 gün önce 99 1,5 GLS yumurta kasa diye tabir edilen bir accent sahibi oldum.Parasızlık nedeniyle bakımlarını yaptırmaya götüremedim aracımı.2 gün içerisinde araçtaki izlenimlerimi söyleyecek olursam;

-Öncelikle çekişi beklemediğim derecede iyi.
    -Voltran marka sıralı sistem lpg araçta takılı durumda yakıt sarfiyatıda iyi gibi(tek şikayetim sabahları araç lpgde ısınana kadar tekleme yapıyor kışın nasıl olcaksa :) )
    -Daha önce accent kullanmadığım vede yakın çevremde kullananlar olmadığı için motor sesine alışamadım gereğinden fazla bağırıyor gibi.3500 devirin üstüne pek çıkarmadm sesten rahatsız olduğum için :)

Sizlerden ricam beni bu motor sesi konusunda aydınlatmanız.Tüm accentlerde bu olay böylemidir?Yoksa benim aracımdamı problem var ona göre en yakın zamanda bir tamirciye uğrayayım.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.Kazasız belasız günler geçirmeniz dileğiyle..

2. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    99 bilmem benimki 98 ama motor sesi eğer eksozdan gelmiyorsa ki rahatsız edecek kadar olmamalı bence sanayiye uğrayıp hoş geldin ücreti ödeseniz iyi olur güle güle kullanın.

3. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ustalar ne der bilmem ama, eğer aracınızda lpg varsa : ister sıralı sistem olsun ister eski sistem, akşam araçtan inerken en son kontağı kapatmadan benzine alır, sabah aracı benzinle çalıştırır ve motor çok az da olsa ısındıktan sonra gaza geçerseniz lpg ile yaşayacağınız sorunların %70'ini görmezsiniz... ben lpg'li araç çok kısa süre (emaneten) kullandım. Ama çok yakın görüştüğüm komşum bu şekilde kullanıyor ve hiç lpg ile ilgili bir sorununu duymadım.. (araba konusunda benden bile RAHATSIZ'ın teki olduğu halde...)

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. Misafir

Misafir Guest

Bunun sebebi motorun soğuk olmasından kaynaklanıyor, LPG motora verilmeden evvel beyinde ısıtılarak gaz haline dönüştürülür, bu ısıtmayıda radyatör suyu sayesinde yapar, motor soğuk iken LPG'yi gaz haline getiremiyeceği için yoğun halde motora verilen LPG çalışırken problem yaratır, yapmanız gereken şey akşamdan benzine alıp sabahları benzin ile çalıştırmak, bu şekilde motora da hasar verirsiniz...

6. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Çoşkun abi lpg sıralı sistem olduğu için kendi otomatik olarak benzinde çalıştırma işlemini yapıyor diye biliyordum onun haricinde araç benzine nerden alınır nasıl alınır o işlemleri maalesef bilmiyorum kendi ayarlıyor sanıyordum.Zaten motor ısındıktan sonra çok şükür tekleme sorunu kalmıyor.
    Ayrıca bugün aracımı bir ustaya gösterme fırsatım oldu.Motor üst kapak contasından biraz yağ kaçırma durumu varmış conta değişti ve 1 lt yağ eklenerek sorun giderildi.Umarım yağ eksiltme veya yağ yakma durumları nüksetmez.Merak edenler için 10 TL conta + 10 TL 1 lt yağ+10 TL işçilik toplamda 30 TL ücret ödedim

7. Misafir

Misafir Guest

Ben bu ifadenize dayanarak böyle bir açıklama yapmak gereğini hissettim. Bu durumda arızayı başka yerlerde aramak lazım...

8. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim Çoşkun abi.En yakın zamanda sorunun çözümü için ustaya başvuracağım ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Kazasız belasız günlere..

9. myazanel

myazanel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de oluyor.

10. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun myazanel.İnşallah ikimizde tez zamanda sorunun çözümüne masrafsız bir yoldan ulaşırız.Çoşkun abinin de belirttiği gibi bizim sorunumuzun motor soğuk olması kuvvetle muhtemel.Yapmamız gereken ilk çalıştırmada bir kaç dakika motorun ısınmasını beklemek galiba.

11. myazanel

myazanel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim.

12. RCPHML

RCPHML Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arıza bende de vardı.forumda yazılan şeyleri uyguladım(lambda sensörü sökme temizleme kelebek boğazı sökme temizleme vs...)dünde sanayiye gidip benzin filtresini değiştirdim,buji kablosu+buji+hava filtresi değişti ama nafile.sabah bi bastım marşa yine zor çalıştı ve yine tekliyo.geçen hafta bilgisayara bile bağlattım service de arıza yok dedi usta.şimdi yeni bişey öğrendim euro lpg sorunluymuş ve yarım depo benzin olacakmış.bi deniyecezz.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif Ayrıca arabam çok yakmayada başladı.lpg dbakır da 1760 benim km de 210 yakıyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Düzenleyen : recep0220

13. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun recep0220 Bey.Benim sorunum yukardada belirttiğim gibi ilk çalıştırmalarda motorun soğuk olmasından dolayı biraz tekleme yapıyor başlarda ısındıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor.Bu yüzden pek üzerinde durmuyorum.İlerleyen günlerde benimde buji ve buji kablolarına baktırmam gerekiyor:)
    Aracınız gerçekten çok yakıyormuş forumda buna neden olabilecek arızalar,değişmesi gereken ya da kontrol edilmesi gereken parçalar yazılmış sağolsunlar.En yakın zamanda kontrol ettirmenizi öneririm paranıza yazık :(

14. RCPHML

RCPHML Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde ilk başlarda ısındıktan sonra tekleme geçiyordu. ama şimdi sürekli var.akşam farları açınca daha bi artıyor.ben artık elektrikçiye gideceğim.sanki elektrik arızası varmış gibi geliyor bana çünkü yakıtla ilgili herşeyi kontrol ettirdim...zaten burda usta yokk https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

15. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    abi ben 5.000 dewir çewridim araba sinek sesi alıyor sadece içeri.:D

16. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Daha o deviri göremedim ben muazzam ses geliyor içeri :)Eski aracımda böyle değildi daha alışamadım piskolojik olarak.Forumda önerilen ses yalıtımını uygulamaya çalışacağım ilk fırsatta inşallah güzel olur:)

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    bizde onceden vardı çok uzun sure kullandık 97 de sıfır almıştık

şuanda daha hala kuzenimde var daha 50binde

ve devir çevirince inanılmaz ses ve uğultu var makinede normal ses çıkması

tabi eğer bizimki gibi bir sesse dinlemeden de yorum yapmak yanlış olur

18. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onursumer Bey.Aracımdan gelen sesin normal olduğunu söyledi ustalar.Gülü seviyoruz dikenine katlanıcaz artık :)

Bu Sayfayı Paylaş