Merhaba, Milenyum 1,5 gls aracımla ilgili, Son günlerde aracın motor sesi çokfazlalaştı motor zornalanıyor ancak araç çekişinde belirgin bir düşme yok.Bu nedenle çelişki halindeyim.Ayrıca yakıtta da belirgin bir artış söz konusu.Aslında bu durum bir kaç aydır devam etmekte daha sağlıklı yorum yapabilmeniz için bu konu ile ilgili yaşadıklarım. 2-3 ay önce ,ayağımı debriyajdan çekince ses gelmesi nedeniyle prizdirekt bilyasını değişttirttim.Bu değişimden sonra, önceleri söz konusu ses gitti ancak yakıt tüketimindeki artış gözüme çarpmaya başladı vearaca enjektör temizliği yaptırdım ve bilgisayar kontrolünde,yakıt sistemi ve egsoz ölçüm değerleri çok normal çıktı. Tekrar yaptırdığım ustaya aracı götürdüm anormal bir durum olmadığı tespitinde bulundu ancak bu aralar aynı ses gelmeye başladığı gibi üstüne araç vitesteyken uğuldama sesi gelmeye başladı. Sorun anlattıklarım ışığında şanzımandan mı kaynaklanıyordur ve araç çekişi düşmeden de baskı balatanın bitmesi söz konusu olabilir mi?İyice kafam karıştı, yardımlarınız için teşekkürler...
Kontrol edilmiş problem yokmuş... Şu an motor niye bağırıyor ve yakıt niye arttı anlamış değilim. Baskı balata seçeneği dışında başak ihtimal var mı?
geçmiş olsun benzer durum dün bizdede yasandı buji yanmış arac cok fazla ama gercektende fazla bir sekilde benzin harcadı çiğ yaktığı için tekrar gecmiş olsun servise danısın..