yaklaşık 6 yıl 1999 model 2.500 v6 sonata kullandım dohc acmadıgım sürece normal seyrinde kullandıgımda calısma sesi motor sesi bile duyamazdım ama 2 ay önce 2004 jaguar kasa sonata aldım 2000 cc otomatik aracta motor sesi mevcut tork sesi ciddi anlamda arastırmalarımda bunu hyundai firmasının kasıtlı olarak aracın tork sesini kullanıcının hissetmesi amacıyla yapıldıgı söyleniyor aynı kasa farklı 4-5 aracada bindim benim aracınki onlara nazaran daha az motor sesi almakta dizel arac kullanıyor gibi bir his veriyor bu kasa sonata kullanan arkadaslarımız var ise onlarında bilgilerini almak isterim
bende uzun süre 2500cc v6 kullanmıştım. gazladiginizda verdigi sese hayranlığım devam ediyo... v6 sesi bi başka. yaklasik 3 hafta öncede 2004 model 2.0 gls aldim ov. motor sesine bende sizin gibi şaşırdım evet hissedilir bi ses. ben memnun kaldim açıkça bastığınızı hissediyorsunuz.
Bende 99 model 2.0 vardı.Düşük hızlarda motor sesi biraz rahatsız ederdi ama yüksek hızlarda ilginç bir şekilde sessiz bir araçtı. İlk çalıştırmada biraz dizel aracı andıran bir sesi vardı ama bence 2.0 99 model bir araca göre çok anormal değildi sesi. Siz 2500 v6 bir araçtan geçtiğiniz için size anormal ve gürültülü geliyor.2000 model 2.5 V6 Sonata arkadaşımda vardı, gerçekten çok sessiz ve basınca motor sesi insanı zevke getiriyor.
normalde 2500 cc motorda normal kullanımda ses duymak fazla şaşırtmaz insanı sonucta güçlü bir motor v-6 aracıma 6 yıl bindim tertemizdi motoru şanzımanı ve tık ses yoktu dohc a gecmedıgı sürece ama şuan 2004 2000 cc de rolantide bile hırıltı mevcut sürüş esnasında daha fazla ses oysaki daha sessiz olmasını beklerdim diğer bir sorunumda aracca ses sistemş koydum anfi subwoofer ama bas alamıyorum kac yer gezdim bagaj yalıtımından dolayı diyorlar fikriniz varmı bu konuda