Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor ses problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda esquire tarafından 21 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. esquire

esquire Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar herkese Merhabalar,

Forumda yeni olduğum için bu konunun daha önce açılıp açılmadığını bulamadım.Aracımda bazı problemler var, bir fkir verirseniz sevinirim.

1 ) Aracım 2700-3300 devirleri arasında tiz, grültülü bir ses çıkartıyor, ( boşta, 1.,2.,3.,4.5., viteslerde hep aynı, 2700 de başlıyor 3300-3400 gibi kesiliyor ses normala dönüyor, lpg de çalışırken, benzinle çalışırken aynı sorun var)

2 ) Hareket halindeyken sık sık patlama yapıyor, sert bir şekilde arabayı sarsıyor.( Bu problem de lpg taktırıldığından beri var )

3 ) son zamanlarda araba çekişten düştü, ve sarsıntılı çalışıyor, hareket halindeyken bazen gaz yemiyor ve sarsıntılı çalışıyor.

Aracım : Hyundai Accent 1.5 GLS 1997 ( Kore malı düz lpg sistem takılı )

Not : Patlama yapıyor diye tamirci hava flitresine kelebek takmıştı (sıkışmayı alsın diye galiba ). Bu arada dün farkettim hava flitresinde parmak büyüklüğünde delik var, bana orjinal delik gibi göründü ama o deliğin olması normal mi, hava flitresi tamamen kapalı olması gerekmiyormu.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Saygılar.

2. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Merhabalar aracınızdaki patlama sorunu benim aracımda da vardı uzun uğraşlar sonunda çözüldü .Aracınızın motorunun fotoğrafını çekebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim lpg regülatörünü ve mikserin bağlı olduğu yerin fotoğrafınıda çekin .
    Benim aracımda yanlış bağlantı yapılmış onu düzelttik birde lpg beyni,buji , buji kabloları,hava filitresi değiştirildi sonra bilgisayarlı ayat yapıldı şimdi iyi şeytan kulağına kurşun
    Aracınızın çekişten düşme sebebi bir yerlerden fazla hava almasıdır neyse siz ayrıntılı olarak fotoğraflarını çekin bakarak yardımcı olmaya çalışalım
    Düzenleyen : ressamyuva

3. Misafir

Misafir Guest

Eski tip LPG'li araçlarada patlama genelde buji ve buji kablolarından kaynaklanıyor, önlem olarak değiştirmenizi tavsiye ederim...

4. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bahsettiğiniz hava deliği benim araçta da vardı ben bantladım şimdilik sorun yok çekiş daha iyi ama yine de bir bilene sormak lazım.
    (Bana bilen birinin dediği hava sensörü diye bir kavram var ama senin arabanda o kavramdan yok bundan dolayı o boşluktan hava alıyor ve süzülmüyor bundan dolayı kapanmasında sakınca yoktur benim tavsiyem coşkun abi doğrularsa sen de bantla)

Düzenleyen : hfert

Bu Sayfayı Paylaş