Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor kulağı ve gürültü

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hfert tarafından 30 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba uzun süredir forumu takip etmeye çalışıyorum ve başta Coşkun abi olmak üzere bilgilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

2009 Ağustos da hyundai accent 98 yumurta diye tabir edilen ve kore malı olan bir araç aldım alırken hyundai leri araştırdım ancak ülkemizde herkesin iyi niyetli olmadığı hususunu gözardı etmemden olsa gerek biraz sorun yaşadım ki(sanırım2006 da iyi bir kaza yapmış toplarkeniyi toplamamışlar)problem değil sonuçta hayyat tecrübesi olarak bir kenara yazdım bundan sonra didik didik etmeden araç almam.

Neyse aracı aldığım zamanlarda gayet iyi gibi duruyordu(acemi kullancı hevesi)sonra debriyaj balata takımı değişti ve kışlık lastik takıldıartık belli bir km hızdan sonra (90-100) özellikle yağmurlu havalarda araçtan acaip gürültü geliyor bir kaç ustaya sordum hyudai servis tecrubesi olan dahil robota gir motor kulağı gibi kavramlar kullanarak ve benim bilmediğim birçok şey söylediler sonuç olarak böyle bir durumda ne yapmalıyım ankara da bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz işin ehli bir hyudai ustası var mı ve önceden olmayan gürültü neden balata ve lastik değişiminden sonra gelmeye başladı teşekkürler.

Not: sanırım konuyu yanlış yere açtım özür dilerim. Taşıyabilirseniz sevinirim.
    Düzenleyen : hfert

2. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ses şikayeti göreceli bir konu olduğu için doğru bir bilgiyi burdan zor duyarsın,ancak tahmini yorumlar yapılır...

Mesela ilk yorum benden olsun,karlık lastik kuru zeminde ve sıcak havada içeriye çok gürültü verir,rahatsız edici bir sesdir....

Tavsiyem ustalarda kafanı karıştırmak yerine yetkili servise uğrayıp baktırmandır.Hem aracın bilgisayardaki özgeçmişine ulaşırsın hemde arızasını hemen öğrenirsin,ayrıca aracın durumunu v.s hepsini söylerler.Ama sanayideki ustalar çoğunluklasadece söylediğin yere bakar ve her araçla ilgilendikleri için bazı araçlarla ilgili net bir bilgiye sahip değillerdir....

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bizde dubai den bir arac almıstık. konteynırda aracı koyternıra sabitleyen iplerden biri kopunca arac sağ ön taraftan epey darbe yemişti. aracı dubai den alıp baska bir ulkeye yollamıstık ve aracın gittigi ulkede honda yaygın olmadıgı için parcaları ben umraniye saniyeden almıstım. ozmn motor kulakcıgı vb benzeri parcalardan alırken epey ögrenmiştim. motor kulakcıgı da belli bir hızdan sonra motoru iyi tutamıyorsa, motorun sarsılmasına ve ses yapmasına sebep oluyordu, yalnıs hatırlamıyorsam. ama onun dısında buyuk kaza yapmıs aracların en iyi toplanmısları bile belli bir suratten sonra bir yerden ya hava aldıgından ya da baska sebeplerden dolayı ses yapabiliyor.

Ayrıca ikinci el araba almak ayrı bir tecrube gerektirir. Sizde artık bu tecrubeli insanların arasına girmissiniz.

5. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim arkadaşlar bu sesi tarif edebilirim o kadar zor değil
    ses yüksekvitesten düşük vitese yüksek devirde geçtiğiniz andaki sesin sürekli hali :) yani motor freni dedikleri şeyin benim arabamdaki 5. vites ve 90 - 100 hızlarındaki versiyonu

6. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel

7. Misafir

Misafir Guest

Biz teşekkür ederiz, sonuçta deneyimlerimizi paylaşıyoruz...10 yaşında bir otomobil için mmt.88'inde dediği gibi tarifle ses yorumu yapmak çok zor, hareketli bir sürü parça var, sübaplar olabilir, rulmanlar olabilir, kasnaklar olabilir, bunu değişen parçalara bağlamak zor, onlarla ilgisi olmayabilirde, tesadüf olmuş olabilir, yapılacak en iyi şey bilinen bi usta bulmak yada servise gitmek...

8. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coskun abi yanıtın için teşekkür ederim ama sanayinin bol tecrübeli hyundai ustasının çok az olduğu bir şehirde bir de anlamadığın bir işi yaptırmak için tonla para harcıyorsan ama yapılan işlerin toplamında ödediğin para çok yapılan işin değeri 0 oluyorsa ne yapmalı Ankaradayım hyundai gönülden bağlı usta arıyorum :) bunun çözümü de bu forum sanırım hayırlı geceler.

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bahsettiğiniz sesi netleştirelim.

1. Sadece yağmurlu havalada mı bu ses geliyor.
    2. Durduğunuz yerde Motor devrini yükselttiğinizde
    ( yavaş yavaş yükseltiniz) Bu sesi hangi devir yada devirler arası
    duyabiliyrosunuz.
    3. Aracınız dik rampa kalkışlarında İleri yada geri olarak kalkış esnasında
    uğultu zırıltı yapıyormu?

10. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 - Yağmurlu havalarda çok daha fazla geliyor.
    2- Durduğum yerde duyamıyorum çünkü rolantide normal 20 - 80 km arasında 4000 ve üstü devirlerde bu ses geliyor.
    3-Evet hem de çok

Yardımlarınız için teşekkürler.
    (Not: Sorunu çözüldüğünde aynı başlık altında bilgilendirme yapılacaktır)

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ŞArtsız,

Kışlık lastiklerinizi Değiştiriniz.

Accentlerin ses izolasyonu çok mükemmel değildir.

* Kışlık lastiklerde genelde yüksek hızlarda KESINLIKLE SES yapar.
    Yüksek hızlara çıkılması tavsiye edilmez.

Bu yüzden ses duyuyorsunuz.
    AYrıca köy yollarında Fazla duyma sebebi, Asfaltın PÜTÜRLÜ olmasıdır.

12. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ogün bey teşekkür ederim kışlık lastikleri değiştirip tekrar deneyeceğim izlenimlerimi paylaşırım.

13. hfert

hfert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun çözüldü;
    Ogün bey kışlıklar gitti ses baya bir azaldı her ihtamale karşı debriyaj balatısını kontrol ettirdim imalat hatası varmış onu da değiştirdim(işçilik vermedim)bir de lpg filtresini değiştirdim (çekiş düşüklüğünden) şu an çok iyi herkese teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş