arkdaslar motor korumanın tam olarak faydası nedır? yaptıracak olursam servıse mı yaptırmalıyım tavsıye edecegınız bır yer var mı?
motor koruma derken üzerine toz, yağ gibi kirlerin işlemesini geçiktiren bir koruma işlemi olsa gerek. faydası motor temiz olur, yeni görünür.istedikleri fiyat ne kadar?
Motor dışındanmı bahsediyorsunuz.Öyle ise gereksiz masraf edersiniz.Önemli olan motorun işlevselliği.Kirli olsun.Beni rahatsız etmiyor
Kirli olması rahatsız etmez ama temiz oldugunu görmek mutlu eder https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Ben bir kaç defa motor yıkadım ama bizimkini değil. Yıkanınca cok tyemiz gozukmesi güzel oluyor. Fakat, yagmurlu bir havada anında camur oluyor. Yagmur yoksa bile 2 hafta sonra her yer toz oluyor. O yüzden motoru yıkamaya ugrasmaya degmez. Belki yazın yıkanabilir ama yagmur yagdıgı donemde anında kirleniyor. Eskisinden beter oluyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
arkadaşlar motor temizliğini wd40 veya motor temizleme spreyi adında yedek parçacılardan alabilirsiniz. uygulaması önce motorun kaba tozunu alıp spreyi sıkın ardına temiz bi bezle motora sıktığınız spreyi kurulayın tertemiz çıkar.elektronik sisteme arıza vermez.ama siz yinede fazla sıkmayın.biz mercedes servisinde öyle temizliyoruz araçların motorunu...
bazı kaynaklar motor korumanın cok yayrlı oldugunu kablolarda catlama motorun calısma ve uzun omurlu olmasında yardımcı oldugunu soluyor
sizin yapacağınız en iyi bakım , Tozu ve yağı pası alınmış olan motoru Sütlü silikon alarak bez yada sünger ile temizlemektir.
bende ilk ıslak bezle tozunu kirini alıoyrum sonra, tum plastik yüzeyleri torpido sütü ile siliyorum. Yeni yıkanmıs gibi oluyor. Bir kaç defa yıkamaya niyet ettim ama sonra 1 hafta sonra eskisinden daha kötü oldugunu görünce vazgectim. Onun yerine motoru bezle silip parlatmak daha iyi.
Ben motor temizleme spreyi aldım sanayiden çok memnunum tertemiz oldu bir iki ay sonra yine temizlerim kirlenirse
Ben babamin accent era sini yikadim motorunu hortumla sungerle ve bir hafta sonra beyni yandi servis 2500 masraf cikardi cikma beyin aldim 600 liraya .bu bilgiyi bilin ona gore motora yaklasin Ha unutmadan ben acemi degilim oto yikama ustasiyim beyne suyu nasil kacirdin diyceksiniz onuda soyleyeyim .beyne suyu yikarken kacirmadim cunku tedbirimi almistim beyne poset gecirmistim ama su kaput altindaki doseme de kaldigi icin kaputu kapattiktan sonra beyne damla damla aktigi icin girmis.yani o kaput altindaki dosemeyide islak birakmayin ki ben sabah yilayip aksama kadar kurutmustum kaputu demekki kurumamis nasip SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi