Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motor koruma tavsıyesı

'Getz Forum - Club' forumunda barey77 tarafından 18 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. barey77

barey77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkdaslar motor korumanın tam olarak faydası nedır? yaptıracak olursam servıse mı yaptırmalıyım tavsıye edecegınız bır yer var mı?

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    motor koruma derken üzerine toz, yağ gibi kirlerin işlemesini geçiktiren bir koruma işlemi olsa gerek. faydası motor temiz olur, yeni görünür.istedikleri fiyat ne kadar?

3. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Motor dışındanmı bahsediyorsunuz.Öyle ise gereksiz masraf edersiniz.Önemli olan motorun işlevselliği.Kirli olsun.Beni rahatsız etmiyor

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kirli olması rahatsız etmez ama temiz oldugunu görmek mutlu eder https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Ben bir kaç defa motor yıkadım ama bizimkini değil. Yıkanınca cok tyemiz gozukmesi güzel oluyor. Fakat, yagmurlu bir havada anında camur oluyor. Yagmur yoksa bile 2 hafta sonra her yer toz oluyor. O yüzden motoru yıkamaya ugrasmaya degmez. Belki yazın yıkanabilir ama yagmur yagdıgı donemde anında kirleniyor. Eskisinden beter oluyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

5. accent_era2011

accent_era2011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar motor temizliğini wd40 veya motor temizleme spreyi adında yedek parçacılardan alabilirsiniz.
    uygulaması önce motorun kaba tozunu alıp spreyi sıkın ardına temiz bi bezle motora sıktığınız spreyi kurulayın tertemiz çıkar.elektronik sisteme arıza vermez.ama siz yinede fazla sıkmayın.biz mercedes servisinde öyle temizliyoruz araçların motorunu...

6. barey77

barey77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bazı kaynaklar motor korumanın cok yayrlı oldugunu kablolarda catlama motorun calısma ve uzun omurlu olmasında yardımcı oldugunu soluyor

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    sizin yapacağınız en iyi bakım , Tozu ve yağı pası alınmış olan motoru
    Sütlü silikon alarak bez yada sünger ile temizlemektir.

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende ilk ıslak bezle tozunu kirini alıoyrum sonra, tum plastik yüzeyleri torpido sütü ile siliyorum. Yeni yıkanmıs gibi oluyor.

Bir kaç defa yıkamaya niyet ettim ama sonra 1 hafta sonra eskisinden daha kötü oldugunu görünce vazgectim. Onun yerine motoru bezle silip parlatmak daha iyi.

9. Sado60

Sado60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sadi GÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben motor temizleme spreyi aldım sanayiden çok memnunum tertemiz oldu bir iki ay sonra yine temizlerim kirlenirse

10. mucahitturan44

mucahitturan44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ben babamin accent era sini yikadim motorunu hortumla sungerle ve bir hafta sonra beyni yandi servis 2500 masraf cikardi cikma beyin aldim 600 liraya .bu bilgiyi bilin ona gore motora yaklasin:)

Ha unutmadan ben acemi degilim oto yikama ustasiyim beyne suyu nasil kacirdin diyceksiniz onuda soyleyeyim .beyne suyu yikarken kacirmadim cunku tedbirimi almistim beyne poset gecirmistim ama su kaput altindaki doseme de kaldigi icin kaputu kapattiktan sonra beyne damla damla aktigi icin girmis.yani o kaput altindaki dosemeyide islak birakmayin ki ben sabah yilayip aksama kadar kurutmustum kaputu demekki kurumamis nasip;)
    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Kasım 2014

Bu Sayfayı Paylaş