Merhaba arkadaşlar motor kapağını gümüş griye boyamak istiyorum select modellerinde olduğu gibi ama nasıl bir boya kullanacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.Benim aracımın motoru ve örnek olarak boyalı aracı aşağıda resimlerini koyuyorum. Örnek Araç Modeli Benim aracımın motoru
Plastik astarı atarak boyayabilirsiniz. Kapağı yerinden sökün gerekli maskelemeyi yapın. Önce plastik astarı sonrasında ise boyayı atarak işlemi tamamlarsiniz
Hocam plastik astarı nasıl atarım ne tür bişey kullanacam boya olarak ne kullanacam bunları açıklar mısınız ?
@Emre006 , Arkadaşım bence ilk önce Motor kapağı eğer kolay sökülüyorsa sökmen daha kolay boya işlemi sunar sana, ister sök istersen etrafını iyi bir şekilde maskeleme yap. Motor kapağında boyamak istediğin yerleri güzelce detaylı bir şekilde maskeleme yap, akabinde yağ sökücü bir ürünle güzelce boyayacağın yeri iyice temizle ama senin motor kapağın foto'daki ise temiz duruyor. İstersen şu 220lik kağıt zımpara ile zımparada yapabilirsin yok gerek yok dersen, ısıya dayanıklı boyalar var, boya markasını aldığın yere danışabilirsin ama kaliteli alman tabiki tavsiye edilir, Polisan gibi felan fiyatına göre aldığın kaliteli ısıya dayanıklı boya ile aralarında 5 dk boya kuruması için zaman ayırarak 3-4 kat boya geç tamamdır. Akabinde , maskelemeleri sök, eğer parlak gözüksün dersen boyacılarda vernik olur sprey şeklinde kuruma aşamasındayken vernik de sık, Boyan halen kuruma aşamasındayken yani azcık ıslak gibiyken üzerine vernik atabilirsin. Daha sonra şöyle iyi kuruyana kadar artık 1-2 saat sonra artık kontrollerini yap birde hyundai logo olan kısmı başka renge ufak boya kalemiyle felan şekil yapabilirsin... Hani bi ayrı hava katar... Benim mantığıma bu sistem yattı kolay gelsin kardeşim.
Netteki araba modifiye garajı programlarında bakıyorum da adamlar ya boyuyorlar o kadar mı güzel olur birde kromlarla boyalı kısım harika görünüyor , uğraşmak lazım , ben geçen aylar i20 aracımın kampana ve kaliperlerini polisanın kırmızı spreyi ile boyamıştım tabii motorda daha fazla bir ısı oluşuyorsa kaliper boyasından farklı bir boya gerekebilir. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
@Asel & Kaan Efe kesinlikle ısıya dayanıklı boya olması lazım bence sanırım 300 dereceye kadar ısıya dayanıklı boyalar var, onlar tercih edilmeli...
Bunun için en az 1 günümü harcamak durumundayım sanırım bunu bir araştırayım netten boya ve plastik astar ve vernik