Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

"MOTOR İSTİYOR" ve "YAĞ YAKMA"...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 8 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bu konuda bildiklerimi anlatayım, bildiğiniz gibi kabaca motor silindirlerin içinde meydana gelen patlama neticesi pistonların aşağıya inmesi sonucu meydana gelen hareketle çalışır. Bu durumda ateşlemeyi korumak, basıncı tutmak ve yağlanan yüzeyi temizlemek gibi bazı önlemlerin alınması gerekir, bunun içinde pistonların üzerine segmanlar dizilir, sürtünmeden kaynaklanansegmaların yada silindir yüzeylerinin aşınması sonucu "motor istiyor" yada "yağ yakıyor" denen olay gerçekleşir. Segmanlar üstten başlıyarak sırasıyla...

1 - Ateşleme segmanı
    En üsttedir, yapı olarak diğer segmanlar göre daha serttir, görevi patlama esnasında meydana gelen yanmayı geri kalan sisteme ulaşmasını engelleyipkorumaktır, kolay kolay aşınmaz

2 - Kompresör segmanı
    Patlama sonucu meydana gelen basıncı kaçırmamaktır, aşındığında açığa çıkan basınç kaçtığı için yeterli kompresör sağlanamaz ve araç çekişten düşer..

3 - Yağ segmanı
    Patlamadan evvel silindir yüzeylerindeki yağı sıyırıp yanmasını engellemektir, aşındığında yağı tam sıyıramaz, yüzeylerde kalan yağ yanarak yok olur, böylece yağ eksilir.

Düzenleyen : Coşkun Uçar

alperz bunu beğendi.
  2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    teşekkürler coşkun abi

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Misafir

Misafir Guest

Rica ederim....bu yazıyı yazmaktaki "asıl" amacım yağ yakan bir motorda yağ katkılarının "motoru onarma" açısından pek bir işe yaramayacağını işaret etmekti..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi teşekkürler.Gayet anlaşılır olmuş

6. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    teşekkürler

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Teşekkürler...Hepsiburadada Bu Yağ Katkılarına Öyle Bir Sallamışlarki..180000 Deki Aracıma Koydum Çekiş İnanılmaz Derecede Arttı Ve Bir Sürü Böyle Yorumlar...Arkadaşlar Altı Üstü Katkı Bu Bunu Koyup Herşeyi Ondan Bekleyemeyiz SOnuçta..

8. hsynoznr

hsynoznr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hüseyin gider
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    sağol coşkun üstad kafamda şekillendi baya baya..

9. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler usta benimde aynen oyleydi motor yaptirdim komple (h100) 2000 model...bunlar ort su anda ne yakiyor biliyormusunuz??motor cekisinden falan gayet memnunum super oldu ama yakit ne zaman dusmeye baslar su an 6000 lerdeyim..saygilar

10. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coskun hocam lutfen yardim edin bir arkadas h100 panelvaniyla(2500cc) 21 kurus yaktigini soyluyo (sehirici)ben 31 kurus yakiyorum (2000 model)bu kadar da fark olurmu ???

11. Misafir

Misafir Guest

Üstad, 2500cc bi motorun üstelik ticari araç olan bir aracın motorunun 21krş yakması sanki biraz zor gibi geliyor bana, ben 1.5 dizel araçla 20krş yakıyordum şehir içi, bu arada motorunuz "rektefeye" dönemimde, biraz sıkı çalışacaktır, şiddetle "Bor Power"i öneririm...

12. SaMSuNlU_55

SaMSuNlU_55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim arabam 114000 km de ve geri geri giderken mavi duman atıyo yağ ölçümlerini kontrollü yapamadım sizce sorun nerdedir paylaşırsanız sevinirim saygılar.

13. Misafir

Misafir Guest

Bi yanlışlık var, sadece geri geri giderken olmaz, ileri giderken farkeymiyorsunuz yada geri giderken motoru zorluyorsunuz, her iki durumdada mavi duman atıyorsa segman yada motor istiyor demektir..

14. SaMSuNlU_55

SaMSuNlU_55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun
    abi ileri giderkrn hiç farkedemedim ama geri giderkken mavi bir duman var v yanık yağ kokuyo resmen ustaya sordum sengman değişcek dedi ama birde başına gelen varmı diye sizlere sormak istedim yaptırmasam problem yaratırmı ve ne kadar ücret çıkar bi bilginiz varmı şimdiden sağol abi
    Düzenleyen : SaMSuNlU_55

15. nzrakr

nzrakr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun hocam, yukarıdaki mesajda Black Eagle arkadaşa şiddetle BOR POWER öneririm demişsin ( motoru yenilediği için herhalde) benim sormak istediğim; 99 model accent 1.3lx aracımın yağ değişim zamanı geldi, aracım 122000kmde acaba banada Bor Power önerirmisin yada hangi marka yada özellikte yağ kullanmalıyım çok teşekkürler...Bu arada Zonguldak'ta oturuyorum...

16. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ellerine emeğine sağlık Coşkun abi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

17. black eagle

black eagle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam selam borpower attim h100 ses biraz daha azaldi sanki yakiti da olcuyorum sonucu bildiricem tesekurler.ilk olcum sehirici su an 30 kurus fakat bir kere daha saglikli olcmeye calisicam %10 ile %30 arasinda yakit tasarrfu oldugu soyleniyor..

18. Misafir

Misafir Guest

Çok özür dilerim kardeşim, mesajını geç farkettim, özelden cevap yazdım bildiğim kadarıyla....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. Misafir

Misafir Guest

Senden de özür dilerim kardeşim, sana da özelden attım cevabı burdan farkedemiyebilirsiniz diye...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. met.yil

met.yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Coşkun abi,
    2000 model 1,5 GLS Accentim var, aracımın yağ değişim zamanları şöyle:
    11/04/2009 - 100,000 km
    19/08/2009 - 105,000 km
    aracım şu anda 110,000 km de ve bu zamanlarda hepsinde de yağ çubuğunda yağ kalmamıştı şu anda da yağ çubuğunda yağ yok yani yağ en alt seviyede, bugünözel bir servise ve sanayiye gittim, aracıma baktılar, egsozdan mavi veya siyah duman atmıyor, motorun sağında solunda yağ kaçağı yok. Motorun açılacağını söylediler. Servis 500-600 TL., sanayideki usta ise 400 TL civarında masrafın olur dediler. Ayrıca çekişinde de bariz bir şekilde düşme var. Tavsiyelerinizi bekliyorum;
    şimdiden teşekkürler.
    Düzenleyen : met.yil

Bu Sayfayı Paylaş