selam arkadaşlar, aracım i30 cvvt 1.4 team. araç ile ortalama 120 km hızla giderken kalorifer ve klima kapalı olmasına rağmen ön konsollardaki ızgaralardan sıcak hava üflemesi oluyor. ben motor sıcaklığının içeriye aktarıldığını düşünüyorum ama normal bir durummudur diye sormak istedim? ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler...
iç hava sirkülasyon modunu secerseniz dışardan hava gelmeyecektir..fakat bu konumda uzun süreli kullanımda içerideki hava bayatlayacak, oksijen miktarı azalacak, camlar bugu tutacaktır..
Sizde klima manuel olsa gerek ama aynı tuş sizde de vardır klima kapalıyken gelen havayı engellemek için bu tuşa basabilirsiniz. (kare içindeki tuş)
Şu dizayn çok hoşuma gidiyor, azönce uçardada inceledik, içi çok güzel i30'un. Türkiye'de yok ama yeni elantrada aynı.
hocam bu durum önceki aracımız olan europada da vardı, accentim de de mevcut. belli bir hızın üzerine çıktığımızda sıcak modda ise biraz sıcak, soğukta ise direk dışarıdaki havayı içeri veriyor. bu bir sorun değil aracın yapısı gereği böyle. rahatsız olursanız havalandırmayı arkadaşların bahsettiği gibi iç moda alıp dışarıdan hava gelmesini engelleyin ama bence güzel bir özellik bu. havalandırmayı açmadan içerideki hava sürekli tazeleniyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Dostum bende ilk başlarda bunu ciddi bir sorun zannedip burada paylaşmıştım , daha sonra farkettimki ( Coşkun bey'in sayesinde öğrendim ) iç - dış ayarı nedeniyle içeri sıcak hava üflüyor!!! Bunu ben genelde ya arkadaşların dediği şekilde iç havaya ayarlayarak kapatıyorum yada daha çok kullandığım diğer yöntem olan manuel klima butonu çevresindeki ısı ayarını soğuğa veya ortaya ayarlayarak araç içi ısısını dengeliyorum -ki buda camların buğu yapmasına engel olup aynı zamanda içerideki sıcaklığıda korumamı sağlıyor !!! Aracım i30 1.4...