Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor İçi Temizleme Sıvısı

'Sohbet-2' forumunda Dimitri tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    İnternette Bir Çok Markanın Ürünleri Mevcut
    Kullanan Veya Duyan Var Mı ?

Eksi - Artı Olarak Yorum Almak İsterim

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    En İyisi Protec Abi. Olabilecek Tek - Durum Karter Suzgeçinin filtresinin tıkanması Olur. Bizim Araçlarda Varmı Dokumanlara Bakmak Lazım

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Protec İçin Toplu Bir Alım Olursa İndirim Alabilirim Bir Konuşmak Lazım

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir önceki arabam 1.4 Getz arabamın bakım esnasında servis önermişti bende kabul ettim uyguladılar. Uygulamanın üzerinden 2800 km geçmesine rağmen yağ çubuğu ile yağını kontrol ettiğim esnada yağın hala tertemiz olduğunu farketmiştim. Dizel arabalarda yağ daha çabuk ve daha fazla kirlendiği için ne derece etki gösterir tecrübe etmedim. O zaman serviste 40 lira vermiştim. Dışarıda aynı ürün 10-15 lira birşey ve uygulamasıda basit

5. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Erkan Hocam Uygulama Yapılırken Gördün Mü Nasıl Yapılıyor Diye

Bu Sıvı İlanlarına Bakarken HepsiBurada Da Bi Marka Vardı Mp Diye Yeşil Beyaz Bir Şişe Eski Yağ İçine Atıyormuşsun Yağ Değiştirene Kadar Kullanıyormuşsun

Birde İnternette Yorumlar Okuduğumda Bazı Ustalar Eskiden Bu İşi 20\50 Yağ İlede Yapan Varmış

Bazı Yorumlarda Da Söyle Diyor Vaktinde Yapılan Yağlamarda Bu Tip Sorunlar Olmazmış

BAŞKA BİLEN VEYA YAPAN YOK MU ?

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Teknik Bilgim Yok Ama Tıkanırsa Sıkıntı Olur Sanırım

7. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bundan 1 ay önce 30.000 bakımına gittiğimde servisteki arkadaşım özellikle önerdi bu katkıyı fakat fiyatı 65 tl deyince vaz geçtim fakat 45.000 km bakımındakoyduracağım.

Saygılar

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullandıkları kutuyu arabadan çıkan parçaların bulunduğu poşete koymuşlardı üzerinde ; Yağ değişeceği zaman araba rölantide çalışırken motor ısındıktan sonra bu sıvı dökülüyor ve 15 dk. kadar çalıştıktan sonra yağı boşaltılıyormuş...

Her yağ değişiminde değilde 30-50 bin km'de bir yapılsa iyi olur açıkcası....

9. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla size bu konuda en iyisini önereyim.Ben volkswagen servisinde aracım 50 bin kmdeykenyaptırmıştım,yağ değişmeden önce konuluyoraraba çalıştırılıyor ve sonrasında yağ boşaltılıyor ve aracın motorunda 1 gr dahi eski motor yağından eser kalmıyor.yani motor ilk günki gibi oluyor,yağ kapağını açıp baktığınızda bembeyaz tertemiz olduğunu görüyorsunuz,2 sene önce yaptırmıştım ve bayılmıştım bu olaya...

bu dediğim şey 3 lü set olarak satılıyor,temizleyici yağ katkısı ve mazot katkısı olarak.60 tl gibi bir fiyatı vardı.yeni yağı koyduktan sonra katkısıda koyuluyor,mazot katkısınıda koyuyorlar.yani anlacağınız motor sıfır gibi temizleniyor...

gelelim markaya broşürünü hala saklıyorum,Hyundaıyede aynısından bulup yapacağım,BG isimli bir ürün broşürde tanıtımıda var web sitesinide yazmışlar.www.bgturkiye.com merkezi istanbuldaymış...

Aracı 50 bin kmyi geçmiş herkese özellikle dizel kullananlara bu ürünü tavsiye ederim.
    Düzenleyen : saffetustun

10. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    ben bu motor ici temizleme maddesini aldigim araclara ilk yagi degistirmeden önce yapiyorum. önceki sahibi nasil yag kullandi bilmedigim icin bunu yapiyorum. motor iyice sicakken ilave ediliyor ve bir müddet araci sürüyorum, yüksek devir yapilmayacak tabii bu esnada. sonra sicak yagi bosaltiyorsun, yag filtresini de degistiriyorsun. bu islem bittikten sonra artik önemli olan kaliteli additif iceren bir yag kullanmak, bir daha motor temizleyici madde kullanmaya gerek kalmaz. cünkü iyi bir yagin icinde temizleyici madde zaten mevcut.

Düzenleyen : Giga

kiario63 bunu beğendi.
  11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Öncelikle Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim :)
    Bulduğum Üründe Bu
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dy...px?productId=otctn115810&categoryId=26005

Birde Ersinin Söylediği Protec
    Ve Sizlerin Kullandığı Markalar
    Zaten Bu İşi Yaptıktan Sonra Aracıma 10/40 Magnatec + Bor Atıcam
    O Kadar Yorum Okuyorum Ki Bu konu İle Alakalı Herkez Gibi Bende Aracımı Çok Seviyorum :D

Birde Ersin Tıkanıklıktan Bahsettin O Nasıl Bir Olay ?

Düzenleyen : Dimitri

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    O Zaman Aracın İlk Sahibi Olarak Hep Aynı Markayı Kullanıp Bakımlarını Aksatmıyorum Sizce Yapılması Doğalmıdır

13. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    hep ayni markayi derken ? 15W40 mineral bir yag kulladiysaniz tabii gerekir.
    sentetik yagda zaten camurlanma olmadigi icin temizlemeyede gerek yok. mineral yaglar zamanla zift gibi siyah renkli cok kalin ham petrol gibi motorda bir tabaka olusturur. bunu görmek biraz zor ancak motor kapagindan bakilinca belki bir fikir sahibi olabilirsiniz. mazotlu araclarda bu sansinizda pek yok cünkü mazotlu araclarda kisa bir zamanda yeni yag siyahlasiyor. böyle ziftli bir motora yag degistirmeden bir iki hafta önce 1 litre mobil1 veya baska bir tam sentetik yag koyun motoru tertemiz yapar, deneyin göreceksiniz.

netice olarak ne yag kullanildi bilmiyorsaniz veya mineral bazli yag kullanildiysa motor ici temizleyici bir defaya mahsus kullanabilirsiniz faydasi olur.

yari veya tam sentetik yag kullanildiysa hic gerek yok, yagin icinde zaten temizleyici madde var.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ya Sen Bana Güvenmiyormusun :) Dediğim Marka Würthden Falan Daha Kaliteli Bir Ürün.
    [VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=8xwg5TnMjL8[/VIDEO]

15. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ya benim aracım 121 bin km de falan bu tür uygulamaları yapınca pek verimli olmayacağıını okudum sizce doğrumu arac benzin&lpg li ?

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Mert Bey Yorum İçin Teşekkür Ederim. Dün Ustama Uğradım Yanında Da Eski Motorcu Ustası Vardı Onlada Uzun Uzun Konuştum İlk Sahibi Olduğumu Ve 10/4 Magnatec Kullanıp Zamanında Bakıma Girdiğimi Bahsettim Oda Tam Sentetik 1 Litre Yağ Ekle Bir Hafta Gez Gel Bakıma Gir Bişey Kalmaz Dedi :) Sizinle Aynı

Bu Sıvıları Sordum Ne Değildir Diye Kimyasal Madde Dedi Kendi Görüşü Bunu Araca Uyguladıktan Sonra Ucuz Bir 20/50 Yağ İle 30 Km Yap Sonra Gel Kendi Yağ Koy Dedi Neden Dedim Kimyasal İçinde Kalırsa İçindeki Yağ Bozar Dedi .

Coolwhisper bunu beğendi.
  17. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Gelelim Sana 2.5 Dizel 140 Bg Kardeşim :) Ben Sana Güveniyorum Bilgin Bende Daha Fazla Sen Denersen O Arada Bakarız Nasıl Bir Sonuç Alıyoruz

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Carbon Clean İçinde Verimli Demiyorlardı Ben Yaptım Memnun Kaldım Birazda Aracın Mesela 121 Bin Km Gelinceye Kadar Nasıl Yıpranması İle İlgilidir Carbon Clean İçin 60 Bin Diyorlardı Ben 100 Binde Yaptırmıştım

19. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sevgili dimitri arabayı aldıkdan sonra bir ton masraf çıktı sende bunu bilenlerden birisin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Satan adam Sanayide çalışıyo ve sanırım sadece çalışıyo arabaya hiç mi bakmaz bir insanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifaldığımda LPG de 0.35 krş yakan araç şuan 0.21 krş yakıyor Serdar beyin sayesinde https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBen bu işe hiç girmeyeyim diyorum sonra başıma daha çok iş açmasın suan herşey tıkırında gibi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel

Ölüyü çok yıkarsan altına kaçırırmış https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifaraca bakmak lazım ama tadında https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Coolwhisper bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş