herkeze ilginiz için teşekkürler benim 97 model hyundai accent gt var geçen hafta motorda yağ yakma nedeniyle özel serviste sekman atıldı motor yapıldıktan sonra aracımda 1000 ile 1500 devir arası tekleme başladı motorda heryere baktırdım sensörler değişti bulamadılar karabükte servis sıkındıtısıda var anlayan da yok birisi krank sensörü değiştirisen düzelir dedi fakat değiştirdim belli bir müddet kesti ama gene başladı anlayamadım anlayan varsa yardımcı olabilirlermi sente den yaparmı acaba
yaptırdığım yerde anlamıyorki kafam karıştı buji dedi değiştirdik buji kablosu dedi değiştirdik rolanti sensörü değişti benzin filitresi dedi değişti enjektörler dedi bakıldı problem bulamadı herşeye bakıldı ama bulamadı biri krank sensörünü değiştir dedi ozaman 2 saat gibi düzeldi ama gene başladı sorun ne anlayan yok motor ısınınca yapıyor acaba sente ayarındanmı diye düşünüyorum
Sente ayarı olsa devamlı yapar, sıcak soğuk farketmez, 2000 devirden sonra düzeliyormu, ayrıca ne yakıyorsunuz...
benzinli kullanıyorum 1500 deivreden sonra hiçbir şey yok gidişşinde olsun çekişinde olsun zaten soğukken rolenti 1500 üzerinde olduğu için yapmıyor rolanti 1000 devirin altına düşünce hafif gaz verince tekliyor ama 2000 deviri geçince hiçbirşey yok
Bu durumda sizin kapışla ilgili bir problemimiz var....arızayı bu yönde arasınlar, gözden kaçan bir şey var mutlaka...
Sübaplarla ilgili bir sıkıntınız olabilir, sente olma ihtimali azda olsa var, araç yüksek devirde avans geciktirdiği için üst devirlerde farkına varmazsınız, yakıt durumunda negatif yönde bir değişiklik oldu mu?
yakıt yönünden daha birşey anlayamadım 4 gün oldu motordan çıkalı eğer motora sekman atılırken bir hata varsa bırakacam ne yaparsan yap diyecem artık iyice canımı sıktı bu olay tam bir sorunu anlaşılsa ona göre haraket edecem sensörlerdemi yoksa motorun içindenmi
Sorununuz büyük ihtimalle sente yada bol/sıkı bırakılmış triger. Segman'la alakalı bir durum yok gibi. Zamanlama ayarına ustanız yabancı ise size zamanlama ayarçizimleri aşağıda var. Selamlar. Esnekliği aşağıdaki şekilde olmalı. Zamanlama noktaları alt ve üst çarkta aşağıdaki gibi. Düzenleyen : MSC