Merhabalar, 2001 model bir araç satın aldım Allah'ın izni ile. Araba çok güzel değişeni vesairesi yok. Ancak Expertiz yaptırırken, orada bulunan usta motor gücünün %60 olduğunu, benzin bakımlarının yapılarak aracın biraz benzinde kullanılması gerektiğini daha sonra bu durumun düzeleceğini söyledi. Hafta sonu bakımını da yaptıracağım arabanın , 120 bin bakımı gelmiş. Şu an hesaplamalarıma göre LPG 'de 30 kuruş yakıyor. Yani ücretler değişiyor ama ben size litre bazında bilgi vereyim, 0.12 0.13 litre yakıyor 1 km de araç. Hesaplamalarıma göre 1 LT LPG ile 7 8 Km yol anca gidebiliyorum. Çevremde ki kişilerin araçlarına baktığımda 1 LT LPG ile 11 - 13 km yol gidenler var. Para bakımından yazmadım , malum günlerde her benzinlik arasında bariz farklar var. verdiğim değerler o yüzden litre bazındadır. Motor Sağır olmuş dedi usta da, motorun sağır olması , daha çok fazla güç harcamasına hali ile de daha fazla yakmasına sebep verir dedi, Birde Aracın bakımları geldiği için bakımlarını yaptıktan sonra biraz düzelir dedi. Aracın sağır olmasının düzelip düzelmeyeceği konusunda da herhangi bir bilgi vermedi, bende sormadım üzerine düşmedim. Sizlerin benzin LT bakımından değerleri nelerdir açıklama yaparmısınız ? birde araç sağır olduğu için böyle motoru kasasına kücük gibi hantal hareket ediyor, geç hızlanıyor, yüksek devirde düşük hızda gidiyor. Aracı almadan önce ustaya da gösterdim, motorunda hiç bir sorun yok araç motor istemez ama bakım yapmak sgerekir falan dedi. Konu ile ilgili düşünceleriniz fikirleriniz nelerdir ?
97 1,3 karbüratörlü accenti 6 yıl kullandım. 100 kmde 10litre lpgden fazla yakıyorsanız araç çok yakıyor demektir. yani 0,1 litre ile 1 km yol yapmanız lazım. motorun sağır olduğunu gerçekten anlayabilecek usta çok azdır. ama sağırsa da düzgün kullanıldıkça motor biraz kendine gelebilir. tavsiyem aracın yağ bakımını biran önce yaptırın yağ, yağ filtresi, hava filtresini hemen değiştirin. 10-40 castrol yağ kullanın. filtreleri de servisten orjinal alın. bu dediğim işçilkle birlikte en fazla 120-130 tutar. ben aracı 4 yıl boyunca hiç benzine almadan kullandım. şehir dışında 6 Llitre, şehir içinde 10 litre lpg yakardım.( bu nedenle tankta benzin kalmadığı için benzin pompasını yaktım, o ayrı bir konu) aracınız periyodik bakımlarını yapınca en sorunsuz araçlardandır. ayrıca diğer parçaları da ucuz, amortisör kayış vb.
araç karbüratörlüyle 1 lt ile 7 km ise fazla, 8 km ise normal, 9 km ise iyi yakıyor...enjektörlüyse 10 km
Bence yağ bakımını yaptırın ve bir süre arabayı benzinde kullanmanızda fayda var. LPG motorda sürtünmeyi arttırır. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi