Arkadaşlar bugün aracımı kullanırken tuhaf bir ses geldi bende zorlamadım park ettim ve kaputu açıp baktım motor yerinden çıkmış. Sizce ne olmuş olabilir? Maliyetli bir şey mi? Serviste mi yaptırmalıyım yoksa önerdiğiniz bir yer var mı?
Geçmiş olsun. Motor takozu yüzünden yaşanmıştır muhtemelen. İllaki servis e girmenize gerek yok ama orjinal parça kullanın aksi halde kısa sürede titreşimler başlar. Bir diger ihtimalde motor takozunu motor a baglandıgı noktada kırık olabiliyor. Her durumda da görsel bir arıza oldugundan tespit i kolay olacaktır. İşe girişmişken şanzıman kulaklarınıda değiştirin araba saat gibi olur Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Motor kulaklarını güzelce kontrol edin, kırılma var mı yok mu bakın. Arkadaşımın Ford C-Max'inin derin bir çukurdan geçmişti yanımda motor kulakları kırılmıştı. Motor yana yatık bir vaziyette mi duruyor?
Genelde, aracın altını sert şekilde sürtüp, yere oturunca ve çukurlara sert girince kulak kırılır. Blok tan kırılma yoksa, takozlar değişir. Kesinlikle orijinalini taktırın. Yan Sanayi uzun ömürlü olmuyor. İmkan varsa, motor ve şanzıman kulaklarını çift değiştirin. Parca ve işçilik Kafadan 500 TL tutar. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Blok direk kırılmıyor blok yan kapagına bağlantıdan kırılıyor değişebilen bir parça. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bloğa bağlı olan kulak kırılmış anladığım kadarı ile. Başımıza daha önce 2 kez gelen olay. Değiştirilerek kurtarabilirseniz iyidir. Orjinal kullanın. 2. Olan olayda kaynak yapılmıştı kulaklar için bloğa. Geçmiş olsun, çukurlara dikkat edin.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı. kırılan parçamın fotoğrafını paylaşıyorum. Ümraniye sanayide bulamadım https://resimyukle.xyz/resim/JT7US https://resimyukle.xyz/resim/JT7US
değişebilen bir parça ama bulamadım. İnternetten arayamıyorum parçanın ismini bilmediğim için. Kulakta sıkıntı yokmuş ama onu şaseye bağlayan aparat kırılmış.
Motor kulağını şaseye bağlayan aparatın ismini bilen bir arkadaş mutlaka çıkacaktır. Ucuz atlatmışa benziyorsunuz inşaallah , geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ucuz atlattım gibi gözüküyor birde şu sorunu çözsem tam olacak...
Geçmiş olsun. Parça adı ne diye geçer bilmiyorum ama servisten orjinal temin etmeye çalışın. En azından servis e de sorun. Bazen yan sanayi parçayı orjinalden pahalıya satıyorlar yada çıkma parçaları Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Parça braket olarak gecer. Motor kulağı braketi, kulak braketi yada motor braketi şeklinde arayın. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi